Dressyr
9 februari 2015 15:55

Van Vivaldi till Sverige

Bruksprovsvinnaren i dressyr 2014, Van Vivaldi, kommer till Sverige. Det är Lövsta stuteri som köpt loss den andra halvan av hingsten.

Van Vivaldi till Sverige
En given vinnare, tyckte många på förra årets bruksprov. Lotta Gyllensten

Förra året var Van Vivaldi (e Vivaldi -Olivi, ägare Lövsta Stuteri / Sven Rothenberger, uppf E. och J. Schuiling)  en given vinnare i bruksprovet på Flyinge, då ägd till hälften av Lövsta stuteri. Andra halvan av hästen ägs av Sven Rothenberger.

Nu meddelar dock Rothenberger på sin hemsida att den svarta hingsten kommer att återvända till Sverige och att Lövsta stuteri gett ett erbjudande om att köpa loss hingsten som de inte kan motstå.

Isabel Bache har hittills ridit den numera 5-åriga hingsten, men framöver blir det allra troligast Tinne Vilhelmson Silfvén som vi får se på ryggen.

Van Vivaldi är godkänd i Westfahlen, Rheinland, Oldenburg och sydtyska förbunden. På bruksprovet fick han 41 poäng för exteriör,  8,5, 9,5, 9,5 för gångarter och under testryttare blev resultat 9,0 och 9,0.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden