Dressyr
16 december 2013 20:08

Väntad seger för Valegro

(Uppdaterad) EM-mästare Valegro med Charlotte Dujardin infriade förväntingarna och segrade på Olympia under världscuptävlingarna i London. -Vi var tre poäng från att gå vidare till küren, inte vår bästa dag, konstaterade Malin Hamilton.

Inget ekipage hade lägre odds för seger än hemmaryttaren Charlotte Dujardin med Valegro som promenerade hem seger på 84,851 procent. Holländske Edward Gal med Glock’s Undercover knep en ny andraplats på 80,383 procent.

Hans unga landslagskollega Danielle Heijkoop med Kingsley Siro var en bit därifrån med 76,489 provcent men slog ändå danska prinsessan Nathalie zu Sayn Wittgenstein med den pensionerade och officiellt avtackade Digby.

För enda svenska deltagaren Malin Hamilton kunde det gått bättre, 67,70 procent och första ryttare att inte gå vidare till morgondagens kür.
-Nej usch, det var inte vår dag idag, Fleetwood kändes trött och det har nog blivit för mycket resa, det tog oss tre dagar hit, förklarar Malin på telefon från London.
-Jag fick ett omslag till galopp i andra travökningen, alltför dyrt, sen blev det lite för mycket tryck i passagen så det blev inte helt jämnt. Vår vänster piruett var jättefin och vi började bra på höger pireutt men sen blev det för centrerat och då blev det jämfota, mycket dyrt.
-Här är otroligt varmt i hallen så Fleetwood kändes matt coh trött, den här tävlingen var ju inte riktigt med i planen utan har kommit till på slutet av vår tävlingssäsong. Det är lätt att vara efterklok, vi har ju inte så mycket rutin .
-Retligt är det i alla fall, bara tre poäng och Fleetwood som alltid är bäst andra dagen, nu får det bli jullov.

Hans-Peter Minderhoud och Glock’s Romanov hade en fin helg i Stockholm men på Olympia blev hingsten skrämd i ryggningen och sedan var ritten spolierad om än rörelserna genomfördes. Många förvånades över att resultatet ändå blev nästan 70 procent.

Uppdatering:
Britten Emile Faurie red SWB-valacken Topolino till den sista platsen i küren. Han är  född år 2000 efter Tip Top-Uttini och uppfödare är Kerstin Bindekrans. Han är en halvbror till Ten Points som tävlats av Pether Markne och numera Juliette Ramel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden