Sverige
9 september 2019 12:00

Var med och nominera till Ryttargalan

PrisasÅrets eldsjäl, årets ridskolehäst och årets kämpe - nu kan du vara med och nominera kandidater som ska hyllas på Ryttargalan i november.

Var med och nominera till Ryttargalan
Ridsports egen Nettan Flensburg utsågs till Årets eldsjäl 2018 - nu kan du nominera din kandidat. Foto: Roland Thunholm

På Ryttargalan den 27 november hyllas de som gjort fina insatser för svensk ridsport under året – men inte bara toppryttare och ledare, utan även de som jobbar på gräsrotsnivå för den viktiga bredden. Nu kan du vara med och ta fram kandidater till tre av priskategorierna – Årets eldsjäl, Årets ridskolehäst och Årets kämpe.

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl beskrivs så här av arrangören:
”Vi vill rikta strålkastarljuset mot alla dessa ideella klippor och klubbkompisar som genom osjälviska handlingar, med ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör ridsporten rikare för andra.”

Årets eldsjäl får förutom äran en resecheck från Resia på 20 000 kronor.

Nominera till Årets eldsjäl genom att maila namn, förening och en kort motivering till ryttargalan@ridsport.se senast den 15 oktober. Därefter presenteras finalisterna för galajuryn som sedan utser årets vinnare.

Årets ridskolehäst

”De tröstar, lyssnar och lär oss fatta galoppen. De får oss att må bra och utvecklas och blir vänner man minns med värme, hela livet. Har du en ridskolehäst som betyder något extra för dig – en karaktär, en perfekt läromästare eller kanske din bästa vän?”

Om du vill nominera din favorithäst till priset Årets ridskolehäst gör du det via det digitala formuläret, där du berättar varför du tycker ridskolehästen ska få priset och även laddar upp ett foto – senast den 15 oktober.
En jury från Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion utser 20 finalister och en vinnare. Vinnarhästen får ett fint segertäcke och vinnande klubb får två biljetter till Ryttargalan där de får ta emot priset.

Årets kämpe

”Patrik Kittel har initierat priset Årets kämpe och står bakom stipendiet på 20 000 kronor. Priset är en hyllning för en ryttare med funktionsnedsättning som aldrig ger upp trots att kroppen inte alltid gör som hen vill, men som med järnvilja, beundransvärd inställning och läkande hästkraft tar sig vidare mot nya mål i livet inom ridsporten.”

Nu kan du nominera ditt förslag till Årets kämpe till ryttargalan@ridsport.se. Ange namn, telefon, mejladress till dig själv och den du nominerar samt en kort beskrivning av varför personen bör få priset. Vinnaren utses av Ryttargalans jury och Patrik Kittel.

Ryttargalan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden