Hoppning
9 oktober 2020 10:22

Världscupen fortsätter att krympa

CoronapandeminYtterligare en omgång av den västeuropeiska ligan i världscupen ställs in med anledning av den pågående pandemin. Nu återstår enbart sex kval i serien.

Världscupen fortsätter att krympa
Norges Geir Gulliksen och Vdl Groep Quatro fick nästan taket att lyfta i Scandinavium när de vann årets världscuphoppningar där. Säsongen 20/21 ser oviss ut med allt fler inställda tävlingar. Foto: Roland Thunholm

Det är världscupmeetinget i spanska La Coruna som inte blir av som planerat på grund av coronasmittan.

Tävlingen skulle ha hållits 11-13 december och varit den sjunde av säsongens kval i den västeuropeiska ligan.

Flera andra världscuphoppningar har redan ställts in, bland annat de i Oslo, Helsingfors, Amsterdam och Madrid. Av det som var planerat att vara en serie med 13 tävlingar återstår nu sex tävlingar. Franska Lyon är först ut den 27 oktober.

Säsongens världscupfinal är planerad att ridas i Göteborg och Scandinavium första helgen i april. I en intervju med Ridsport för ett par veckor sedan sa tävlingsledaren Tomas Torgersen att alla är angelägna att få till en final men att ingen vet säkert hur det blir.

Program, världscupen i hoppning 2020/2021

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden