Sport
24 februari 2017 22:05

Världscupledaren vann världscupkvalet

Kevin Staut leder världscupen och passande nog satte han tonen inför söndagens uppgörelse redan i kväll. Som en av de sista ut drämde han till med snabbaste tiden och vann världscupkvalet – den andra 1,50-segern för helgen.

Världscupledaren vann världscupkvalet
Mot seger.

Fransmannen Kevin Staut leder världscupligan med rejäla poäng. Han lutar sig dock inte tillbaka bara för det. I fredagskvällens världscupkval blev det en speedseger värd 140 000 kronor med Ayade de Septon et HDC. Segern togs på 1,50-höjder, precis som Stauts vinst i går, och vinnaren kunde bara inte sluta le när han segerintervjuades.
– Jag tror jag måste komma hit oftare, skojade Staut om sina framgångar.
– Jag trodde att det skulle bli svårt att slå Leopold (van Asten, tidigare ledare), men det blev en bra runda och min häst hoppade ”amazing”.


Hetaste GHS-svensken just nu. Foto: Mikael Persson/MiP Media

För svensk del var världscupkvalet inte någon uppiggande historia och det slitna uttrycket stolpe ut passade bra, även om ett par svenskar levererade stabilt. Bästa svensk var återigen Henrik von Eckermann som fick ett nedslag med Mary Lou. Samma facit fick Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask, som härnäst syns på banan i sin avtackning i morgon och under världscupklassen på söndag.

Betydligt fler fel drog några andra blågula ryttare på sig i världscupkvalet, men desto bättre är att de ändå får rida världscupen om de så vill. Maxantalet ryttare i världscupklassen på söndag är nämligen 40 och det betyder att samtliga internationella GHS-ryttare förutom U25 får starta klassen oavsett resultat i kvalet.

Resultat

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden