Hoppning
15 oktober 2019 13:07

Världscuppremiär i Oslo – svensk kvartett på plats

SäsongsstartI helgen startar den västeuropeiska ligan i Longines FEI Jumping World Cup. Först ut är Oslo - därefter följer tolv omgångar innan det är dags för Europafinal i Göteborg i februari, och final i Las Vegas i april. Sverige skickar fyra rutinerade ryttare till premiären.

Världscuppremiär i Oslo – svensk kvartett på plats
Peder Fredricson var bästa svensk i världscupfinalen 2019, med Catch Me Not S. Nu startar en ny säsong. Foto: Roland Thunholm

– Det är jätteroligt att vi har fyra svenska startplatser i premiären. Det betyder mycket att flera av våra ryttare får tävla på högsta nivå och mot bästa tänkbara motstånd, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundet.

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann har egna startplatser i världscupserien, tack vare sin placeringar på världsrankningen. Peder har med sig H&M All In och H&M Christian K som kan vara aktuella för världscupstart i Oslo, medan Henrik har Best Boy 2 och Fancy Me.

De får sällskap av Evelina Tovek – som har Winnetou de la Hamente Z och Dalila de la Pomme att välja på i Oslo  och Douglas Lindelöw tar med sig Casqou Blue, Citti 3 och Cheldon. På plats är även Angelica Augustsson som rider de femstjärniga klasserna. Världscupklassen i Olso rids på söndag den 20 oktober och sänds på SVT, precis som samtliga deltävlingar.

191015_oslo
Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Evelina Tovek och Douglas Lindelöw är de svenska ryttarna som rider sänsongspremiären av världscupen i Oslo. Foto: Jenny Schwieler Staaf/Roland Thunholm/Fredrik Jonsving

Nya ekipage ska testas

Världscupsäsongen består av 13 deltävlingar, innan det är dags för final på andra sidan Atlanten, i Las Vegas, USA i april 2020. Innan dess ska Europafinalen avgöras under Gothenburg Horse Show den 19-23 februari.

Till Oslo kommer ett gäng svenska ryttare med mycket rutin från stora tävlingar, men planen är att fler ska få chansen att känna på hetluften under säsongen.
– Jag kommer att försöka alternera ekipagen som startar i världscupen för att få igång flera nya hästar och ryttare på den här nivån, säger Henrik Ankarcrona.

Oslo Horse Show

Longines FEI Jumping World Cup 2019/2020

Oslo, Norge 17-20 oktober
Helsingfors, Finland 24-27 oktober
Lyon, Frankrike 30 oktober-3 november
Verona, Italien 7-10 november
Stuttgart, Tyskland 13-17 november
Madrid, Spanien 28 november-1 december
La Coruña, Spanien 13-15 december
London Olympia, Storbritannien 16-22 december
Mechelen, Belgien 26-30 december
Basel, Schweiz 9-12 januari
Leipzig, Tyskland 16-19 januari
Amsterdam, Nederländerna 23-26 januari
Bordeaux, Frankrike 6-9 februari
Gothenburg Horse Show, Sverige 19-23 februari

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden