Dressyr
10 juni 12:45

Världsettan slipper OS-kval efter tyska mästerskapen

InternationelltJessica von Bredow-Werndl var överlägsen i de tre klasserna som utgjorde tyska mästerskapen i helgen. Nu får hon klartecken för OS-start och slipper den sista utmaningen som var satt som obligatorisk för de tyska dressyrekipage som vill till Paris.

Världsettan slipper OS-kval efter tyska mästerskapen
Jessica von Bredow-Werndl får nu helt fokusera på sommarens OS i Paris - kan hon ta ännu ett guld? Foto: FEI/Shannon Brinkman

Trots en del missar, som enligt Jessica von Bredow-Werndl till viss del berodde på att hon spänt bågen och gjort en del förändringar, så blev det trippla segrar. Världsettan vann Grand Prix, Grand Prix Special och küren med sin TSF Dalera BB när de tyska mästerskapen avgjordes i Balve i helgen.

Den tyska dressyrledningen har satt tävlingarna i Aachen den 4-7 juli som andra och sista uttagningstävling till OS, men redan på söndagseftermiddagen fick von Bredow-Werndl tummen upp – den regerande olympiska mästaren behöver inte rida i Aachen utan kan nu fokusera på att toppa formen till Paris.

– Jag hade gärna velat rida i Aachen men nu blir det inte så. Ur ett sportperspektiv ligger det väldigt nära Paris i tid, och jag vill gärna stanna i den här sex veckors-rytmen. Nu kommer Dalera få ta det lite lugnare och sedan sakta förberedas för OS. Det blir perfekt. Jag är tacksam att de har fattat det här beslutet, så att vi helt kan fokusera på vägen till Paris, säger hon till Eurodressage.

Gör upp i lagtävling

Istället åker nu fyra ekipage, uttagna av lagtränaren Monica Theodorescu och som troligtvis är de som främst är aktuella för OS, till Aachen. Frederic Wandres, som tog silver på helgens mästerskap, rider Bluetooth men även Duke of Britain i de fyrstjärniga klasserna. Ingrid Klimke hade placeringarna 3-3-4 med Franziskus i Balve och får nu ytterligare en chans att slåss om OS-biljetterna.

De andra två platserna i det tyska laget går till Katharina Hemmer/Denoix PCH och Isabell Werth/DSP Quantaz – nu väntar en tuff utmaning i Aachen, där ekipagen rider samtliga tre femstjärniga GP-klasser.

Resterande tyska toppryttare som finns med på långa listan till OS rider två fyrstjärniga klasser i Aachen.

Resultat tyska mästerskapen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden