Hoppning
15 mars 2023 08:35

Världstvåan varnas av FEI

Disciplinär åtgärdVärldstvåan i hoppning har fått en formell varning av FEI med hänvisning till de allmänna tävlingsreglerna och paragrafen som gäller djurplågeri.

Världstvåan varnas av FEI
Martin Fuchs var tidigare världsetta i hoppning, innan Henrik von Eckermann tog över toppositionen. Foto: Roland Thunholm

Den schweiziska världstvåan Martin Fuchs har fått en formell varning och böter av det internationella ridsportförbundet FEI. Anledningen är att han ska ha agerat i strid med FEI:s allmänna tävlingsreglemente och paragrafen som gäller ”abuse of horses”.

Händelsen i fråga ska ha skett i samband med de fyrstjärniga tävlingarna i spanska Vejer de la Frontera i februari. Bötessumman ligger på 2 000 schweiziska franc, motsvarande drygt 23 000 svenska kronor.

Fuchs har tidigare varit i blåsväder när det kommer till hur han hanterar sina hästar. Senast i somras anklagades han för djurplågeri i samband med spöanvändning på en trestjärnig tävling. FEI uttalade senare att Fuchs inte hade brutit mot några regler.

Enligt FEI har Martin Fuchs denna gång brutit mot paragraf 142 och 164.12 i de allmänna tävlingsreglerna.

FEI General Regulations

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden