Sport
27 december 2021 12:04

Världstvåan om VM på hemmaplan: ”Förväntningarna är skyhöga”

MästerskapDen 6 augusti smäller det. Då startar VM i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige i danska Herning. En som ser fram lite extra mot mästerskapet är danska dressyrstjärnan Cahtrine Dufour. "Ett VM på hemmaplan är unikt", säger hon.

Världstvåan om VM på hemmaplan: ”Förväntningarna är skyhöga”
Cathrine Dufour. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Leanjo de Koster

– Jag drömmer om att rida VM på hemmaplan och kommer göra mitt bästa för att stötta arrangören, säger världstvåan Cathrine Dufour i ett pressmeddelande från VM-arrangörerna. :

Mästerskapet går mellan den 6 och 14 augusti.
– Ett VM på hemmaplan är unikt, och ryttarna kommer göra allt de kan för att få delta på ett så speciellt event som det som väntar i Herning. Jag är stolt över att vara dansk och hoppas VM blir en stor succé, fortsätter Cathrine Dufour.

Dressyr och voltige startar mästerskapet, medan hoppningen och paradressyren avslutar det. Arrangören har utlovat stallar och andra faciliteter i världsklass.
– Mina förväntningar är skyhöga och det gäller också allt runtomkring tävlingarna. Jag vet hur mycket alla anstränger sig för att VM ska bli en speciell upplevelse.

Cathrine Dufour är själv arrangörslandets hetaste medaljkandidat efter sina medaljer på både OS och EM 2021.
– Det danska dressyrlaget ser starkt ut just nu. Men vi har sett innan hur snabbt det kan förändras.

Arrangören väntar sig 200 000 åskådare till Herning.

VM:s webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden