Världen
31 oktober 2017 11:36

Veterinär fortfarande i koma efter hästspark

OlyckaDen danska veterinären som skadades i början av oktober då hon sparkades under en behandling ligger fortfarande i konstgjord koma. Nu rapporteras dock att tillståndet är stabilt.

Veterinär fortfarande i koma efter hästspark
Den 37-åriga veterinären befinner sig i konstgjord koma sedan olyckan den 5 oktober. Arkvibild: Istock

I dag, nästan en månad efter olyckan, berättar danska  Ridehesten att veterinären inte längre bedöms sväva i livsfara. Det är veterinärens arbetsgivare Kasernen’s Hesteklinik som har kunnat meddela de positiva nyheterna, men de skriver samtidigt att omfattningen är oklar och likaså att det är osäkert vilka långsiktiga effekter skadorna kommer att ha.

Olyckan inträffade den 5 oktober på kliniken, där veterinären då utförde stötvågsbehandling på en häst. Hästen var bedövad, men då bedövningen började släppa blev hästen rädd och började sparka.

Hästens bakben träffade veterinären så illa att höger arm bröts av och svåra skador på huvudet uppstod. Ridehesten berättar att kvinnan snabbt fördes till Rigshospitalet där hon opererades och att hon har legat i konstgjord koma sedan dess.

Veterinären, 37 år gammal, hade börjat arbeta igen i januari efter att ha varit föräldraledig och har jobbat på den aktuella kliniken sedan 2015

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden