Sverige
30 september 2017 06:30

Vetevärmare till hästar prisad

Jonna Borg Zeidlitz och Lina Noaksson har tagit fram en vetevärmare för hästar som främjar cirkulationen i muskulaturen. Nu får de Skapa utvecklingsstipendium för sin uppfinning.

Vetevärmare till hästar prisad
Uppfinningen ska sätta i gång cirkulationen i hästens muskulatur. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. LottaPictures AB

Det är Almi som berättar om stipendiet i ett pressmeddelande. Årets länsvinnare av SKAPA Utvecklingsstipendium i Almi Mälardalen är Jonna Borg Zeidlitz och Lina Noaksson för sin produkt Equie Eco.  

Det är en vetevärmare för hästar som främjar cirkulationen i muskulaturen och ska ha optimal passformen för att minimera värmetapp från den behandlande ytan. Vetevärmaren är gjord av närproducerat ekologiskt vete i ett miljöcertifierat tyg.
– Vi har skapat en produkt, som ger ett så minimalt avtryck på miljön som bara är möjligt, säger de båda uppfinnarna i pressmeddelandet.

Produktionen av deras Equie Eco ska ligga i Sverige.

Juryns motivering: ”Vinnaren har tagit fram en produkt som är unik i sin bransch då den förkortar konvalescenstiden och förebygger skador hos hästar inom hästsporten, en marknad med stor potential både nationellt och internationellt.”

Equie Eco

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden