Hoppning
19 september 2021 06:30

Emma Emanuelsson 1,50-segrare i Henriksdal

VinnareEmma Emanuelsson tog hem segern i lördagens 1,50-klass i Henriksdal tillsammans med Chaploon. På Sundbyholm vann Helena Persson och Harley Davidson dagens 1,45-klass.

Emma Emanuelsson 1,50-segrare i Henriksdal
Emma Emanuelsson och Chaploon tog hem segern i Henriksdal (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Regerande svenska mästarekipaget Viktor Melin och Atina och Andrea Persson med hästen F. Las Vegas tog hand om varsin heatseger i första 1,50-rundan av ATG Riders Leagues hos Henriksdals Ryttarförening under lördagen.

När det sedan var dags för winning round klev dock Emma Emanuelsson fram och tog hand om finalsegern tillsammans med Chaploon.
– Jag har varit tvåa fem gånger denna helg och jag tänkte bara ”inte en gång till”, sa hon till Svenska Ridsportförbundet efter ritten.

Uppladdningen var dock lite skakig med tanke på att Emma Emanuelsson ramlade av på framhoppningen tidigare på dagen.
– Det var lite omtumlande men det var glömt när jag passerade startlinjen. Han var jättesnabb och jag är supernöjd, sa hon.

Tvåa blev Py Jägerdén med AHG Whiterock Luis och trea blev Shane Carey och Skorphults Baloutendro. Jüri Sokolovski tog hand om fjärdeplatsen med Cajza Cavat (23) (SWB) och Linnea Ericsson-Carey blev femma med Singular LS La Silla.

Klassen bjöd på 19 starter uppdelat på två heat, varav de tio bästa gick till winning round.

På Sundbyholm vann samtidigt Helena Persson lördagens 1,45-klass med Harley Davidson. Tvåa kom Paula Unghanse med Luxury Girl och trea blev Caroline Kamensky och Lina 152.

Resultatlista Henriksdal.

Resultatlista Sundbyholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden