Sverige
15 november 2022 09:00

Vill bygga förskola i paddock

En kommunal paddock kommer att försvinna eftersom en förskola planeras på platsen. Nu hoppas ryttarna som använder paddocken på en dialog med kommunen.

Vill bygga förskola i paddock
En kommunal paddock försvinner i Alingsås kommun. Foto: iStock

Det är i samhället Ingared i Alingsås kommun det finns något så speciellt som en kommunal paddock, men nu vill kommunen bygga en förskola på platsen, rapporterar Alingsås Tidning.

– Det är jättetrevligt att samhället här utvecklas, men det är synd att de vill ta bort bygdens publika paddock som finns här redan. Kommunen anlade den för flera år sedan, och den är en stor tillgång för alla som bor här, säger Eva Öhrvall, en av många hästintresserade i området, till tidningen.

Hon hoppas att ryttarna ska kunna få en ny paddock på en annan plats.

Jenny Perslow, chef för kommunens tillväxtavdelning, säger till tidningen att det inte finns några planer på en ny paddock på någon annan plats, men hon att hon välkomnar en dialog med de ryttare som använder paddocken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden