Sportnytt
18 oktober 2012 15:04

VM-arrangören testar banorna

2014 går VM i franska Normandie, men redan under nästa år kommer flera ryttare, kuskar och hästar att få testa på de banor som ska användas under mästerskapet.

Det hör till att mästerskapsarrangörer anordnar tävlingar på de banor man tänker använda, för att testa att allt fungerar som det ska. Även för de nationella förbunden är det en viktig tävling, då man har en chans att skicka ekipage och se vad som komma skall. Det ger bättre förberedelser – bland annat så var OS-terrängbanan i London en riktig snackis och det var många som ville känna på de sugande backarna i förväg.

I Frankrike arrangeras tester i fyra VM-grenar under 2013, och ytterligare två under 2014. Först ut är distansritten, som rids i Sartilly den 16 augusti. Samma dag startar fälttävlans testtävling, som pågår 16-18 augusti på Haras du Pin och i Caen. Fyrspannskörningen går 22-25 augusti i Caen och den 20 oktober är det dags för reining. Hoppning och dressyr får vänta till juni 2014.
 
VM-arrangören meddelar att det nu är bestämt att fälttävlans dressyr och terräng kommer att gå på Haras du Pin, medan hoppmomentet rids på huvudarenan i Caen.
 
När det gäller VM 2018 finns det två aktuella arrangörskandidater kvar – Bromont (Kanada) och Wien (Österrike). Vem det blir bestäms av FEI under våren 2013.

Källa: FEI

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar