Hoppning
13 november 2022 17:26

Vogel flög fram i världscupen – världsettan leder serien

InternationelltDet tyska ekipaget Richard Vogel och United Touch S bjöd på en hisnande omhoppning när de vann söndagens världscuphoppningar i sin debut på söndagen. Henrik von Eckermann blev bästa svensk.

Vogel flög fram i världscupen – världsettan leder serien
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI

25-årige Richard Vogel och United Touch S (WESTF val f 2012 e Untouched-Lux Z, uppf/äg Sinnack), Tyskland, vann med nästan en och halv sekund tillgodo i omhoppningen när säsongens femte världscuphoppning reds i tyska Stuttgart.

– För att vara ärlig, jag har inte ord för detta. Det var min första världscup. Min häst hoppade fantastiskt och det är bara vår femte tävling tillsammans. Men han kan hoppa hus, sa vinnaren till SVT efter sin seger.

Irlands Denis Lynch/Brooklyn Heights blev tvåa och Steve Guerdat/Dynamix de Belheme, Schweiz blev trea.

Bästa svenska ekipage blev Henrik von Eckermann och Iliana med en fjärde plats. Wilma Hellström och Cicci BJN slutade nia. Det innebär att världsettan Henrik von Eckermann nu leder den västeuropeiska ligan totalt.

Resultat
Totalställning, västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden