Hoppning
12 augusti 2017 20:59

von Eckermann åtta i GCT

På lördagskvällen red Henrik von Eckermann Cantinero i Global Champions Tour i holländska Valkenswaard. Det blev 0+8 fel och en elfte plats för svensken.

von Eckermann åtta i GCT
Henrik von Eckermann och Cantinero ägnar lördagskvällen åt att jaga poäng i GCT. BILDBYRÅN

Henrik von Eckermann och hans EM-häst från Aachen 2015, Cantinero, gick ut som nummer 15 i startfältet, för att försöka plocka värdefulla poäng i den penningstinna serien. 

Cantinero visade fin hoppning i första rundan och var riktigt kvick ett par gånger när han kom lite för nära. Vädrets makter var inte riktigt på ekipagets sida med ett regn som tilltog under rundan, det blev ändå en nolla. Åtta ekipage var felfria. 

I andra rundan fortsatte regnet. Henrik von Eckermann kortade vägarna och Cantinero var inte helt med på noterna vid andra hindret där det blev ett nedslag. Sedan föll översta bommen även på andra hindret. Resultatet räckte till en åttonde plats. 

Fyra ekipage var felfria även i andra rundan, snabbast av dem var Italiens Lorenzo de Luca med Ensor de Litrange LXII. Han fick över 900 000 kronor för sin seger medan Henrik von Eckermann kan kvittera ut knappt 70 000 kronor för sin placering. Det blev också ett fint kliv uppåt i den totala rankningen där von Eckermann nu är på 30:e plats. Han blev tidigare under lördagen också elva Global Champions League-klassen med fyra fel. Hans lag Mexico Amigos blev femma.

Klassen kan följas via gratis webb-tv där det också finns klipp på de enskilda ritterna efteråt. 

Resultat

Online-resultat

Totalresultat, GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden