Hoppning
21 juli 2018 12:22

von Eckermann: ”Jag vill få mitt namn på den tavlan”

Internationellt I morgon, söndag, startar Henrik von Eckermann Aachens femstjärniga Grand Prix. Det är fjärde gången han har kvalat till klassikern. "Det är en klass som alla vill vinna," säger ryttaren som rider Castello.

von Eckermann: ”Jag vill få mitt namn på den tavlan”
Henrik von Eckermann vill skriva in sig i Aachens historiebok och listas Grand Prix-vinnare på en klassiska väggen. Arkivbild: Roland Thunholm

Tio miljoner kronor i totala prissumma och en möjlighet att få sin namn inskrivet bland alla  storheter som tidigare har vunnit den anrika GP-hoppningen i Aachen står på spel för Henrik von Eckermann och Castello (WESTF val f 2008 e Cristallo 7-Lifestyle, uppf Markus Ostendarp, äg Susanne Tovek) i morgon, söndag.
– Jag vill självklart försöka få mitt namn på den tavlan, säger Henrik von Eckermann.

Han har försökt tre gånger tidigare och som bäst kommit sexa. Han och Castello har visat storform trots sin korta tid tillsammans. Skimmeln rids vanligen av Evelina Tovek, men Henrik von Eckermann har lotsat valacken till en GP-seger och seger i Aachens 1,60-klass tidigare i veckan.

När den anrika Grand Prix-hoppningen börjar 15.30 i morgon är det en segersugen Henrik von Eckermann som rider in på den mäktiga arenan.
– Det är den Grand Prixen som alla ryttare vill vinna, säger han.

40 ekipage har kvalat in till klassen, de 18 bästa efter första rundan går vidare till andra rundan. Det kan också bli en omhoppning efter andra rundan.

Det var ett tag sedan en svensk vann klassikern. 1928 och 1929 vann Löjtnant Hallberg, första året med Loke och sedan med Mephisto.

Klassen börjar 13.30 på söndag och von Eckermann startar som nummer 34. I det starka startfältet finns bland annat Schweiz Steve Guerdat med SWB-stoet Bianca och irländaren Shane Sweetnam med SWB-valacken Main Road.

Aachens GP-hoppning ingår också i Rolex Grand Slam.

Start- och resultatlista

Webb-tv (betalkanal)

Tidigare vinnare i Aachens Grand Prix

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden