Hoppning
18 juni 2020 06:25
Ridsportplus

von Eckermann och Tovek på plats i St Tropez

NystartEfter ett par månaders ofrivilligt uppehåll är det i helgen dags för internationella hopptävlingar på högsta nivå igen, när St Tropez har lockat flera toppryttare till franska rivieran. Henrik von Eckermann är på plats med fyra hästar. "Konstigt nog så känns det faktiskt som vanligt", berättar han.

von Eckermann och Tovek på plats i St Tropez
Henrik von Eckermann och Evelina Tovek är på plats i St Tropez när de internationella tävlingarna startar igen efter coronauppehållet. (arkivbilder) Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Henrik von Eckermann och landslagskollegan Evelina Tovek anlände till St Tropez på onsdagen, för att under fyra dagar rida klasser upp till 1,55. Men någon större skillnad mot innan coronautbrottet anser han ändå inte att det är, von Eckermann.

– Hittills har jag bara sett något annorlunda i sekretariatet, där man uppmanades att tvätta händerna och hålla avstånd. Men det är så stor tävlingsplats, i stallarna och på banan märker man inte något särskilt. Det verkar vara rätt många ryttare här, det är ett femtiotal anmälda i den fyrstjärniga tävlingen. Vi har så mycket plats, så kan man inte anordna tävlingar här så vet jag inte var man skulle kunna göra det, konstaterar han. 

Att ta sig från gården utanför Bonn i Tyskland söderut till franska rivieran var inga problem.
– Gränserna är öppna sedan den 15 juni. Det som krävdes här i Frankrike var att kunna bevisa att man är professionell ryttare, att man har det här som sitt jobb och inte hobby.

Debut med Happy Loma

Med sig har von Eckermann fyra hästar – nya 8-åringen Happy Loma (sto -12, e Berlin-Concorde, uppf Berendsen Groenendijk, äg Janika Sprunger), Fancy ME, Peter Pan och Little Magic d’Asschaut, som fästmön Janika Sprunger ridit tidigare.
– Det ska bli intressant med Happy Loma, det är första tävlingen för henne. Hon ska gå de tvåstjärniga klasserna, 1,40-1,45.

Stjärnan Toveks Mary Lou är inte med när tävlingarna nu drar igång igen – det 14-åriga stoet får ett mellanår 2020, hon vilar och går på bete.
– Hon kommer inte att gå i år utan ska sättas igång i början av nästa år, för att vara i form till utomhussäsongen. Hon är så framåt så hon behöver jobbas ordentligt varje dag, hon kan inte ridas lite lätt bara. Att göra det nu kändes inte motiverat, utan vi gör en större satsning nästa år.  Eftersom det inte finns så många tävlingar nu så var det någon gång jag kunde ge henne ett break så är det nu. Sommaren gör ju det hela enklare också, att ha henne i hagen. Det är klart att det blir en lång igångsättning efter att ha vilat så länge men vi planerar för det, berättar Henrik.

Ledarna stannar hemma

Hoppkaptenen Henrik Ankarcrona är inte på plats i St Tropez i helgen, men är glad att tävlingarna startar.
– Det börjar tuffa igång nu, i liten skala. Vi ledare väntar dock till det släpper lite mer, det är ju fortfarande en hel del restriktioner och vi vet inte riktigt hur det funkar med resande och annat än, säger han.

Evelina Tovek rider Winnetou de La Hamente Z och Cortina 212 i de fyrstjärniga klasserna, medan Dalila de La Pomme och Hollywood V går tvåstjärnigt. Även svenska Charlotte McAuley är anmäld med två hästar till de tvåstjärniga klasserna.

Tävlingarna pågår torsdag till söndag 18-21 juni.

Start- och resultatlistor St Tropez

Filmklipp från Henriks träning med nya stjärnan Happy Loma (tryck på pilen till höger i bilden för att komma till klippet):

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

I’m glad to welcome Happy Loma to my string of horses! #8yold #mare #futurhope

Ett inlägg delat av Henrik von Eckermann (@henrikvoneckermann_)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden