Dressyr
8 juni 2020 13:40

Vonasek och Kampe Alsin visade storform i Göteborg

NationelltÄntligen var det tävling igen för de unga elitryttarna i dressyr när Särö Ryttarförening anordnade en nationell nationaldagstävling under lördagen. Hemmaryttarna Alma Vonasek och Alice Kampe Alsin visade var skåpet skulle stå i ponnyklasserna medan Louise Brantefjord och Siri Ehrnrooth briljerade på häst.

Vonasek och Kampe Alsin visade storform i Göteborg
Alma Vonasek, här med mamma Cecilia Vonasek, tog hem dubbla segrar med Stings Firestone på nationaldagstävlingen i Göteborg. Foto: Zahlo Foto
Photo-2020-06-07-15-13-03
Alma Vonasek red NM och vann SM-silver förra året. Här är hon med Stings Firestone på nationaldagen. Foto: Zahlo Foto

Särö Ryttarförening var en av de första att arrangera nationella dressyrtävlingar efter tävlingsuppehållet – och det var även Särö RF som toppade resultatlistorna för ponny på lördagens nationaldagstävling på Göteborg Horse Park i Säve utanför Göteborg.

Alma Vonasek, som rider sitt sista internationella ponnyår, tog hand om två segrar i FEI Lagprogram samt FEI Mästerskapsprogram för ponny med hingsten Stings Firestone (f-08 Parkhurst Flash Harry-Dwyfor Supersonic WSB 26631, uppf Ingrid Hagberg) som ägs av Almas tränare Elise Fredriksson. I första klassen låg vinnarprocenten på 66,786 och i andra på 68,109. Högst poäng fick ekipaget för volter och mellangaloppen. Silverplatsen i samma klasser kammades hem av klubbkompisen Alice Kampe Alsin och Crugybar Flying Childers (val f-06 Glenmeade Flying Childers-Ceibach Bonheddwr, uppf C.L & J.F Williams, äg Karolina Kampe/Henrik Alsin) med 63,643 respektive 67,771 procent.

På häst tog Louise Brantefjord hand om förstaplatsen i FEI Lagprogram Msv B (J) med Aladin (val f-05 Tchaikovsky-Havidoff, uppf S W Roefs, äg Laxgårdens Ridcenter) på fina 72,046 procent med åttor på höger öppna och den ökade traven. Siri Ehrnrooth lyckades bäst i FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med Faustino (SWB val f-07 Figaro R-Bernstein, uppf Gränsbo Stuteri, äg Jeanette Ehrnrooth/Paul Gustavsson), där ekipaget vann med 70,809 procent och ett flertal åttor i protokollet.

Domare för dagen var Sylvia Håkansson och Lotta Pettersson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden