Världen
30 juli 2015 20:51

Warum Nicht är död

Warum Nicht, tyska Isabell Werths Grand Prix-häst och världscupfinalvinnare 2007, har avlivats efter en allvarlig kolikattack.

Isabell Werth säger till Eurodressage att hästen var i toppform när han visade tecken på kolik. Warum Nicht  togs till klinik för operation men under operationen stod det klart att han inte kunde räddas till livet. Han avlivades när han fortfarande var under narkos.

Warum Nicht (val e Weltmeyer-Wenzel) var född 1996 och tävlades av Hannes Baumgart två gånger i Bundeschampionat innan Uwe Shulten-Baumer köpte honom för Isabell Werths räkning 2003. Madeleine Winter-Schulze tog sedan över ägarskapat när hon blev Werths sponsor.

Werth började tävla Warum Nicht 2006 och har vunnit ett stort antal världscupkval med honom och de vann finalen 2007. De har vunnit i Aachen och medverkade i laget som vann brons på VM 2010. Deras sista internationella tävling blev i tyska Mannheim i maj 2012.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden