Dressyr
27 december 2013 12:06

Seger till Damon Hill FRW

(Uppdaterad) World Dressage Masters betyder femstjärnig dressyrtävling med mycket prispengar. Morgonens Grand Prix bjöd på flera stjärnämnen. Damon Hill NRW och Helen Langehanenberg tog ledningen och var ohotad segrare.

Seger till Damon Hill FRW
Helen Langehanenberg med Damon Hill

Efter halva startfältet ledde Ulla Salzgeber med Herzruf’s Erbe på 74,362 procent. Inte fullt i klass med deras tidigare nivå men Ulla och hennes store valack jobbar sig uppåt. Herzruf’s Erbe har tillbringat mer än ett år i Ungern på bete som skogsmulle för att läka en envis skada som förföljt honom av och till under flera år. 

Cecilia Andrén Dorselius och Lennox gick in och gjorde en felfri fin runda, även om ryttarinnan önskade att hon fått ut ännu mer. Det blev 69,255 procent och ekipaget är enkelt med till lördagens kür som sjundeplacerat.
Så här kommenterade Cecilia sin och Lennox prestation på banan:
-Lennox har höjt sin nivå på träning så oerhört mycket så därför bara önskar jag att vi ska kunna få ut det även på tävling. Idag var det kanske inte helt ideala förhållanden, vi har nästan storm härnere  i Mechelen. Både stallar och framridning är i tält och Lennox undrar lite vad det här är för ställe. Det blev inte mycket framridning men min häst behöver heller inte så mycket framridning. Om han är på gott humör så behöver jag inte värma länge, då går han in och jobbar på topp ändå.
-Lennox är alltid bättre dag två så nu laddar vi för kür imorgon.

Katja Gevers red Thriller, tidigare kallad Tolstoy, till en bit över sjuttio procent och tillhör tillsammans med Tommie Visser på Vingino en grupp nya holländska ekipage på väg upp. Thriller är helbror till Edward Gals tidigare tävlingshäst Sisther de Jeu med Gribaldi som far undan fantastiska stoet Esther (f-86 eAmor-Irco Polo). Esther har fått 18 föl där flera är framgångsrika tävlingshästr och några ston nått ster och keur som är fina utmärkelser inom KWPN.

Det var en lite ringrostig Helen Langehanenberg och Damon Hill NRW som äntrade banan. De ligger vanligtvis i en liten exklusiv division med en handfull andra världsekipage men i dagens uppvisning blev det en och annan miss. Bytena i varje samt lite missförstånd längs den sista medellinjen kostade procent. Det blev klar ledning med nästan 77 procent (76,915) i morgondagens kür lär det bli en annan bild.

Patrik Kittel och Toy Story gjorde ett fint program med piaff på stället, bra piruetter och spikraka byten i varje. Procenten stannade på 71,617 och det blev en femte plats.

Sista startande var Hollands fjärde landslagsryttare Danielle Heijkoop med Kingsley Siro, en imponerande svart valack i rörelse. De slutade tvåa på 75,166 procent efter mycket ojämn bedömning.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden