Dressyr
13 juli 2013 14:49

Säker WDM-vinst för Tinne

(Uppdaterad) Tinne Vilhelmson Silfvén hade, som väntat, inga problem att vinna lördagens World Dressage Masters Exquis Grand Prix Kür med Don Auriello.

Säker WDM-vinst för Tinne
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello toppade en svensk trippel i küren. Mikael Carlsson

Tinnes segerrresultat med den Tysklandfödde Don Auriello (val f -02 e Don Davidoff-White Star) blev 79,475 procent. Det är en bra bit från parets rekordnotering och segern blev därmed knappare än kanske väntat.

Domarna var heller inte helt överens. Tre höll på Tinne medan övriga två hade Patrik Kittel och Watermill Scandic H.B.C som främst men 78,35 procent räckte ”bara” till andra plats.

Precis som i fredagens Grand Prix blev det en svensk trippel, när Minna Telde avslutade klassen på 75,95 med Santana.

Uppdatering
– Jag är jättenöjd och hade hela tiden en bra känsla. Han var jättefin att rida och inte det minsta imponerad av allt runtomkring. Det blev en stor miss när vi fick galopp i en travökning på slutet, vilket var helt och hållet mitt fel. Jag tycker att vi utvecklas hela tiden. Det handlar om att bygga vidare, menade Tinne på presskonferensen.

Patrik Kittel var också helt nöjd med sin häst och tyckte att han är bättre nu än när de fick bättre betalt.

– Överlag gav domarteamet generellt lite låga poäng och självklart vill man alltid mera. Jag tycker ändå att allt ser bra ut inför kommande EM, förklarade Patrik.

– Santana var mer avspänd i dag än i går när han tyckte att allt var större än vanligt. Jag gjorde en del missar och har lite att jobba på.  Vi var inte helt samspelta i vissa moment, vilket jag kan förklara med att det var första gången jag använde min finjusterade musik, berättade Minna.

– Jag är nöjd med våra ekipage inför kommande EM. Det är första gången på en internationell femstjärning tävling som vi har tre svenskar på de tre finaste platserna. Dubbelt dessutom eftersom det även hände i Grand Prix. Samtidigt är vi självklart medvetna om att konkurrensen inte var den skarpaste. Det tycker vi också är både förvånande och tråkigt på en så här fin tävling, kommenterade förbundskapten Bo Jenå.

Som förklaring till det svaga intresset från de bästa utländska ryttare angavs bland annat att sommarsäsongen är intensiv, det går inte att vara med på allt och det fanns två internationella tävlingar nere i Europa dit många ryttare hade närmare än att åka till Falsterbo.

Resultat
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden