Hoppning
11 juli 2013 14:35

Wilma Hellström i topp

Det gick undan när Wilma Hellström gick ut som sista startande i omhoppningen i ungdomarnas Grand Prix-final i Falsterbo. I sadeln på Bill Breaker var det ingen som hängde med och segern var därmed klar.

Wilma Hellström i topp
Wilma Hellström och Bill Breaker spurtade till seger.

Gårdagens kvalsegrare Victoria Wallenstam fick med sig ett hinder i grundomgången och därmed var dagen förstörd. Istället stod det mellan Wilma Hellström, Isabelle Karlsson och gårdagens tvåa Antonia Andersson, de enda som klarade grunden över 1,45-hinder felfritt. Men ingen rådde på Wilmas tid.
– Det gick fort! Han är sådan, han älskar det. Jag har bara bromsat fram till nu, men nu börjar det fungera. Jag fick framåtläge överallt, säger Wilma, som blir 20 år i år.

Hon har haft den 9-årige valacken Bill Breaker (e Heartbreaker-Indorado), som familjen köpte från Spanien, i ett och ett halvt år nu. Där gick han 1,40 med en spanjor, innan Hellström tog över tyglarna.
– Han har inte gått på så stora banor innan, men han var väldigt lugn här idag ändå.

Isabelle Karlsson tog som andra dubbelnolla hem andraplatsen med Rs Silke, före Antonia Andersson/Ouganda La Silla.

Resultat

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden