Hoppning
13 februari 2015 18:40

Wilma Marklund överlägsen

Hon kom, hon sågs, hon segrade. Wilma Marklund behövde inte ens rida omhoppning - hon var tillsammans med Trustful det enda felfria ekipaget genom hela SM i hoppning för juniorer och kunde hämta ut guldmedaljen direkt.

Wilma Marklund överlägsen
Wilma Marklund och Trustful hade åkt hela vägen från Piteå - och det lönade sig. Roland Thunholm

– Det här vågade jag aldrig tro på, men jätteskönt att slippa en oviss omhoppning, berättade Wilma Marklund som åkt ändå från Piteå ridklubb med sin KWPN-valack (f -00 e Calvados-Ekstein Cassandra) för att tävla om SM-medaljerna i Borås.

Silver och brons blev en omhoppningsduell mellan tre. Kajsa Andreen med fyra fel från gårdagen 1,35-klass var en av endast två felfria över finalens 1,40-höjder. I omhoppningen blev det däremot två hinder ner för L. Fleur och det gav ingen medalj.

Stella Röhlcke, fjolårets tvåa, drog på sig fyra omhoppningsfel redan vid starten efter att omedvetet ha passerat startlinjen och sedan lagt en volt. Hindren stod däremot kvar intakt och tiden med Holliday KLG var snabb. Det blev ändå bara brons eftersom Antonia Pettersson Häggström var dryga halvsekunden bättre i sin fyrafelsrunda med Boyzon S:t Tropez.

– Jag är jättenöjd med silver eftersom jag bara haft hästen sedan september. Nu gäller det att jobba vidare och i morgon hoppas jag på poäng så jag går till young rider-finalen i Scandinavium, berättade Antonia.

– En egen miss så klart och jag hade en aning om övertrampet under rundan men var inte helt säker förrän domaren berättade om mina fyra fel. Medalj är alltid bra men en finare hade så klart varit roligare, tyckte Stella.

Resultat

Gunilla Säwenmyr/Jörgen Ottosson

Se bildspel från SM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden