Hoppning
17 november 2019 17:12

Pieter Devos vann världscupen – poäng till Douglas Lindelöw

Retligt petDen ende svensken i världscupen i Stuttgart var Douglas Lindelöw. Han gjorde en snabb ritt men rev ett hinder – något som dock resulterade i två världscuppoäng för svensken. Belgaren Pieter Devos tog hem segern.

Pieter Devos vann världscupen – poäng till Douglas Lindelöw
Douglas Lindelöw och Cheldon. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

Douglas Lindelöw och Cheldon (f. -09 e. Chacco-Blue u.Grand Lulu) hade hög fart men petade ett hinder i världscupen i Stuttgart. Med fyra fel och näst snabbaste tiden i grundomgången fick svensken ändå två åtråvärda världscupspoäng i och med sin 15:e plats.
Det var en bana med rätt snålt satt maxtid, och många ryttare samlade på sig minst ett tidsfel, däribland Luciana Diniz. Världsettan Steve Guerdat och Venard de Cerisy klarade tiden med 15 hundradelar och Ludger Beerbaum red med 17 hundradelar till godo. Totalt var elva ryttare till omhoppning.
Vann gjorde belgaren Pieter Devos och Apart, som även vann i Stuttgart förra året. Andraplacerad var Steve Guerdat, och på tredje plats kom britten Scott Brash och Hello Senator.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden