Hoppning
3 oktober 2019 15:00

Young Rider Best Friends – ny tävling på SIHS

Framtida stjärnorSweden International Horse Show presenterade idag en ny tävling för de åtta bästa unga hoppryttarna i Sverige - Young Rider Best Friends. Tävlingen avgörs med tv-sänd final i Friends Arena den 1 december.

Young Rider Best Friends – ny tävling på SIHS
Mikaela Gustaphson är en av de högst rankade unga ryttarna just nu. Arkivbild: Roland Thunholm

Tävlingen är öppen för de åtta bäst rankade unga ryttare som samlat rankingpoäng i 1,45-1,55-klasser mellan den 1 maj och 31 oktober 2019.
– Det känns otroligt kul att kunna erbjuda denna tävling för Sveriges bästa unga ryttare. Det är en ovärderlig erfarenhet att tidigt få chansen att rida på de riktigt stora arenorna, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för SIHS, i ett pressmeddelande.

Finalen sänds i SVT

Young Rider Best Friends inleds med en uppvärmningsklass på 1,40 under lördagen på Sweden International Horse Show. Därefter avgörs tävlingen genom en tv-sänd 1,45-klass i två faser på söndagen i Friends Arena.

– Svensk hoppning är urstark i internationell jämförelse och det gäller att vi fortsätter att fylla på med ryttare underifrån. Jag är jätteglad för den här tävlingen som ger våra unga ryttare en chans att tävla under bästa förutsättningar i internationell miljö, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, i pressmeddelandet.

Sweden International Horse Show pågår 28 november-1 december 2019

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden