Hoppning
13 februari 2015 17:14

YR-guld till Karin Martinsen

Guldet stod mellan Nicole Holmén och Karin Martinsen i den avgörande omhoppningen. Men det vara bara Karin Martinsen och Picasso L som höll nollan rakt igenom och segrade i Young Rider-SM i Borås.

YR-guld till Karin Martinsen
Karin Martinsen och Picasso L vann YRSM-guld som enda felfria ekipage. Roland Thunholm

– Jag hade aldrig varit här och så långt som till guld utan min underbara tränare, kvittrade Karin och kramade Anna Emanuelsson så gott det gick från sadelplats.

Nicole Holmén och VDL Titanic tappade nollan på det fjärde hindret i omhoppningen. Det öppnade så klart dörrar för Karin Martinsen. Men det kan också vara farligt. Att rida för sakta och satsa på en kanske mer säker nolla innebär givetvis en risk, då tiden blir långsam vid en eventuell rivning.

Karin satsade ganska rejält och när nollan satt med Picasso L (SWB val f -00 e Pablo-Alexon D, uppf Sven Lingren) gjorde det inget att tiden var sämre än Nicoles.

– Jag har ett JSM-silver men detta slår ju allt och jag är otroligt glad för guldet så klart. Tyvärr har jag bara kontrakt på hästen fram till Scandinavium men jag är jätteglad för det vi har kunnat uträtta tillsammans, sa Karin.

– Jag fick fem minuter för mig själv på framridningen efter min omhoppningsrunda och var så klart inte särskilt nöjd. Men det gick över och jag tycker att Karin är en mycket värdig mästare, menade Nicole Holmén efter silvret.

Bronsmedaljen avgjordes också i omhoppning. Emelie Grönberg som satte den första nollan i finalen hadre med sig fyra fel från i går. Jennifer Jonsson gjorde tvärtom och tappade nollan i finalen och lyckades heller inte nolla i omhoppningen.

– Förra året blev jag fyra på JSM och det var inte så roligt. Efter vårt tråkiga fel i går trodde jag inte på så stor chans i dag. Inte ens efter min nolla eftersom det var många felfria kvar. I omhoppningen tänkte jag först att försöka nolla men det flöt på så bra att jag vågade öka tempot och det höll hela vägen, berättade Emelie om sitt första YRSM och endast tredje 1,45-start med Under Cover.

Resultat

Jörgen Ottosson/Gunilla Säwenmyr

Se bildspel från SM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden