Avelsnyheter
6 mars 2015 17:18

Unga stjärnor i Herning

Fredagen i Herning på Dansk Varmblods Hingstekåring har bjudit på bedömning av de 3-åriga hingstarna i sina rätta element samt uppvisnings- och tävlingsklasser för de äldre hingstarna.

Unga stjärnor i Herning
Den undersköne D Avie i longeringen. Jan Petersen

Under morgonen löshoppades ett betydligt större antal 3-åringar än föregående år. Årgången domineras än en gång av Favorit Ask vars avkommor glänser i hoppningen.

Longering har genomförts idag för både gångarts- och hopp-hingstar där den har mycket stor betydelse för gångartshingstarna och ger god information om balansen till domarna i avelsledelsen. Majoriteten av hingstarna klarade momentet bra och var relativt avspända men det är avslöjande om hingsten är styv och stel, mindre funktionell i sin kropp.

En hingst speciellt glänste i momentet och förfaller falla lika mång apå läppen i Herning som i Hannover. En av premiehingstarna från hösten  premiering i Hannover nummer 27 D’Avie(Hann f -12 e Don Juan de Hus-Londonderry-Walt Disney I) var mycket vacker med harmonisk sida. Galoppen är inte lika extrem som faderns men väl utvecklad och hingsten visade fin balans i longeringen med mmycket mjukhet i kroppen. Han är idag ägd av Helgstrand Dressage som köpte honom på auktionen i Verden för 620000 euro, nästan 5,7 miljoner kronor. 

Imorgon förmiddag visas 3-åringarna lösa i manegen med start kl 8. Ett moment som inte visas live på Clipmyhorse utan sänds  från arkivet (eventuellt endast öppet för prenumeranter). Klockan 11 börjar 3-åringarna på ring med selektering så runt lunch finns det ett grovt facit på vad DWB har hissat och dissat i år.

Huvudsida för Hingstekåringen

Tidsprogram

Delar av Dansk Varmblods katalog, hingstar (obs tung fil)

Clipmyhorse Tidsprogram
Clipmyhorse aktiv torsdag till söndag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden