Avelsnyheter
16 september 2017 19:30

Singular La Silla stationeras på Tullstorp

För någon vecka sedan presenterades nyheten att Singular La Silla är tillbaka i Sverige. Nu är det klart att det blir Tullstorp som han kommer vara stationerad på nästa säsong.

Singular La Silla stationeras på Tullstorp
Jan Brink tycker att Singular La Silla blir ett spännande tillskott i Tullstorps hingstprogram.

Singular LS La Silla (SLS f-06 e Fergar Mail-Stakkato, uppf La Silla) ägs av Maria och Wivi-Anne Gretzer men har de senaste åren varit i Tyskland där han tävlats av Marcus Ehning. Maria Gretzer har berättat att hon nu ska rida hästen själv framöver.

Utöver att ekipaget Singular La Silla och Maria Gretzer blir återförenade, ska Singular även verka i aveln. Nu är det klart att det är vid Tullstorp Dressage Stable han kommer att stationeras nästa år.


Marcus Ehning med Singular La Silla. Foto: Karl-Heinz Frieler.

Jan Brink berättar i ett pressmeddelande att han tycker Singular La Silla blir ett spännande tillskott i Tullstorps hingstprogram. Bland annat nämner han att hingstens fullblodsinslag kan tillföra lite mer lätthet och elegans till avkommorna.
”En utmärkt hingst som jag tror kan fungera bra på många svenska ston och vara med att förädla svensk avel”, säger Jan Brink.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden