Sverige
2 mars 2015 15:00

Plus för Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet, SvRF, har för första gången på flera år vänt trenden med nedåtgående medlemssiffror. Dessutom gjorde förbundet ett bättre ekonomiskt resultat än väntat 2014.

Plus för Svenska Ridsportförbundet
Det var en nöjd Anders Mellberg som redovisade Svenska Ridsportförbundets resultat för 2014 under tävlingarna i Scandinavium.

SvRF:s bokslut för 2014 visar ett plus på 1,8 miljoner, ett bättre resultat än den budget som lades för året. Förbundet har nu ett eget kapital på 14,5 miljoner kronor.
– Vi samlar i ladorna, bland annat inför VM i Kanada 2018 som vi får betala själva till skillnad mot OS, sa SvRF:s ordförande Anders Mellberg när han sammanfattade verksamheten 2014 under tävlingarna i Scandinavium.

Omsättningen ökade med 12 miljoner jämfört med 2013. Det är bland annat ökade licensintäkter, ökade bidrag och en ökning av sponsorintäkterna som ligger bakom detta.
– För första gången är andelen sponsorpengar större än medlemsintäkterna. I år har vi budgeterat för ytterligare en ökning i omsättning, fortsatte Anders Mellberg. 

När det gällde verksamheten 2014 var VM i Frankrike en stor post. Sverige var ett av få länder som skickade lag i alla grenar.

2014 ökade antalet medlemmar i SvRF med 2 000 till 152 000. Det är ett trendbrott efter flera år med sjunkande siffror.
– Vi är glada över att vi kan locka nya medlemmar i den konkurrens som råder. Det är få förbund som har ökat i medlemstal, sa Anders Mellberg. 
Antalet sålda tävlingslicenser ökade också, från 35 000 året innan till 38 000 2014. Även antal ridskolor och ridskoleelever har ökat. 
– Förra året gjordes 410 000 tävlingsstarter runt om i landet. Det är en fantastisk siffra, sa Anders Mellberg som också är nöjd med att förbundets idrottspolitiska arbete har börjat ge frukt.
Detta handlar bland annat om byggande av ridanläggningar och ridning som friskvård. 

På verksamhetssidan för 2014 finns också framtagande av olika guider samt utbildningsdagar för medlemmar. Ridsportportalen har landat och en ny organisation har sjösatts. Det var också premiär för Sweden International Horse Show på Friends Arena. 
– Det föll väl ut och det är vi glada för, sa Anders Mellberg. 

En av årets stora utmaningar för SvRF är ett samlat ponny-EM i Malmö.
– Vi tror att det blir ett arrangemang som sätter ridsporten ännu mer på kartan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden