Sverige
27 januari 2017 14:44

Equipe inför ny licensmodell för ridklubbarna

Tidigare har alla ridklubbar betalat lika mycket för användandet av Equipe. Nu införs ett nytt betalsystem där prislappen istället varierar beroende på antalet starter. Den nya modellen har redan fått både ris och ros, berättar Jon Stenqvist, VD för Equipe.

Equipe inför ny licensmodell för ridklubbarna
Nu införs en ny licensmodell för tävlingssystemet Equipe. VD:n Jon Stenqvist har redan fått både ris och ros för den nya modellen. Foto: Arkivbild

Tävlingstsystemet Equipe används vid de flesta ryttartävlingar i Sverige och täcker runt 95 procent av de svenska klubbarna. Tidigare har alla klubbar fått betala en licensavgift varje år som varit lika stor oavsett hur mycket man använder systemet, och denna summa har hitills legat på 4 125 kronor per år. Detta har enligt ett utskick från Equipe inneburit att kostnaden för att använda Equipes system har varierat mellan 138 kronor per start för de minsta klubbarna till 48 öre per start för de största klubbarna (exklusive moms).

I samband med lanseringen av ett nytt system meddelar nu Equipe att de inför en ny licensmodell som de anser vara mer rättvis. Den innebär att alla klubbar betalar en fast årlig avgift på drygt 1 500 kronor för licensen samt drygt 6 kronor per start. Equipes VD Jon Stenqvist berättar för Ridsport att det innebär en sänkning för 300 ridklubbar och en höjning för 250 ridklubbar, och att han redan har fått både ris och ros för den nya modellen.
– Det handlar inte om en höjning utan om ett nytt system som känns rimligt och rättvist, säger Jon Stenqvist, som tillägger att förändringen inte kommer att ge Equipe större intäkter utan det blir istället så att kostnaderna delas upp mer rättvist mellan antalet användare.
– Jag känner i hjärtat att detta är rätt och rimligt, säger Jon Stenqvist.

Det är ”topp-10” som arrangerar de största tävlingarna som kommer få de allra största höjningarna.
– Men de driver tävlingarna professionellt och har anmälningsavgifter på kanske nästan en miljon per tävling och då är det ingen stor avgift i sammanhanget, säger Jon Stenqvist, som nu istället hoppas på att även de minsta klubbarna ska kunna ansluta sig till deras service.
– Allt inom ridsporten slås ju ut på antalet användare, säger Jon Stenqvist, som avslutningsvis tillägger att det nya systemet där alla resultat körs mot Equipes egna servar och är ”det bästa av det bästa”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden