Dressyr
25 september 2016 22:10

Valegro showade loss i Central Park

För första gången sedan hans pensionering offentliggjordes var Valegro tillbaka där han hör hemma – mitt i strålkastarljuset. ”Han älskar att träffa publiken” säger Charlotte Dujardin efter kvällsdansen i Central Park i New York. Häng med och kolla in film och bilder.

Valegro showade loss i Central Park
I händelsernas centrum.

På samma tävling där Tinne Vilhelmson Silfvén tog två andraplatser med Paridon Magi var Valegro på plats. Det var första gången sedan världsrekordhästens pensionering offentliggjordes som han visade upp sig.

Valegro mitt bland New Yorkers som inte har en aning vilken häst som lunkar förbi…

Valegro och Charlotte Dujardin dansade fram tillsammans i New York-kvällen.
– Jag tycker att det är trevligt för mig att kunna komma in på en arena nu och inte oroa mig om jag gör ett misstag. Jag kan bara gå in där och njuta av det ännu mer än när jag tävlade. Valegro är en sådan speciell häst, säger Charlotte Dujardin i ett pressmeddelande om hur det är att visa upp sig utom tävlan.

Det stod även klart att Valegro trivdes utmärkt, både med att visa upp sig och att bli omringad av sina fans.


Hundratals fans med mobiler i nävarna är en enkel (och trevlig) match för Valegro. Foto: Sportfot

– Det är fint för honom att komma och göra dessa saker också. Han älskar att träffa publiken och han älskar människorna. Han bombarderades med människor i kväll och han älskar det. De klappade, kramade och pussade honom, så det var ett bra slut, säger Charlotte och berättar vidare om varför hon har valt att pensionera stjärnan:
– Han är bara 14 och hade kunnat göra ett par år till, men jag känner inte att jag har någon anledning att fortsätta med honom. Han har vunnit allt. Han har varje världsrekord. Han har varit en once in a lifetime-häst för mig. Jag skulle älska om alla kunde minnas honom som den bästa häst han är, säger Charlotte.

Hon passade även på att berätta att alla fans kommer att få se mer av Valegro i framtiden.
– Det här är inte slutet på Valegro. Han kommer inte att tävla, men han kommer fortfarande att finnas kvar och folk kommer att se honom.

Privat film från uppvisningen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden