Dressyr
19 maj 2017 19:56

Framtidslöften debuterade med bravur

(Uppdaterad) Anna Blomgrens och Patrik Kittels framtidslöften har debuterat internationellt med den äran. Båda ekipagen placerade sig i Grand Prix och för Anna med Torveslettens Quattro blev det en andraplats i Specialen.

Framtidslöften debuterade med bravur
Patrik Kittel och Anna Blomgren debuterade sin 9-åringar internationellt på stor inomhustävling. (Arkivbilder)

I trestjärniga Compiegnes Grand Prix vann tyska Helen Langehanenberg på Suppenkasper, men på andra plats landade ett nytt nordiskt ekipage som lär synas mer framöver. Arlando har gått EM, VM och OS med Hollands Diederik van Silfhout, men rids sedan en kort tid av danska U25-ryttaren Anna Zibrandtsen och nu kom de tvåa på 71,68 procent.

I samma klass blev det två spännande internationella debuter för svensk del. Patrik Kittel visade upp sin Welli, Well Done De La Roche CMF (sto, f 2008, e Furstentraum-Walt Disney) och det blev 69,66 procent från domarna och en sjätteplacering bland de 36 till start.

Toppad debut för Quattro
På placeringen efter och på bara 0,4 procent mindre landade Anna Blomgren och Torveslettens Quattro (DWB, sto, f 2008, e Quaterback-Carano, uppf/äg Stutteri Torvesletten) i sin internationella debut.  I dagens Grand Prix Special fick Anna Blomgren och Quattro definitivt till det – 71,49 procent och en prima silverplats.

Anna Blomgren är strålande glad efter de gångna dagarna med deras första Special och deras andra Grand Prix någonsin. Hon berättar hur mycket det betyder för henne och teamet med hästägarna som var på plats.

– Jag vet att hästen har helt fantastiska kvalitéer och kan nå toppen, men hon är ung och känslig med mycket energi. Det har stundtals varit en lång resa och somliga trodde nog inte då att det här var möjligt, säger Anna och berättar vidare att det var en laddad dam som gjorde sin internationella debut.
– Hon var väldigt tänd i går, men i dag var hon lugnare. Det känns jätteskönt – målet var att hon skulle få en bra upplevelse och tycka om tävlingslivet.

Om två veckor tävlar ekipaget i Holland och därefter görs vidare planer.
–  Vi gör de här två tävlingarna och så får vi se hur det går och vad hon tycker om att tävla. Hon är bara nio år, så vi stressar inte.

På samma tävling kom även Evelina Söderström fyra med Weihenstephaner i dagens juniorklass.


Anna och Quattro i Odense vid något annat än tävling. Läs mer om vad de hittar på här. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden