Dressyr
4 juni 2017 12:46

Hemvändande Gyllenswärd kvalbäst

U25-ryttarnas första SM-kval är klart med en av EM-medaljörerna från 2016 i topp. Hela vägen från Storbritannien kom Josefin Gyllenswärd med sin Don Angelo. Förhandsfavoriten Lina Dolk och Biggles fick sorgligt nog utgå.

Hemvändande Gyllenswärd kvalbäst
Josefin Gyllensvärd och Don Angelo var med i laget som tog lagbrons på EM 2016, nu ligger de i täten för SM efter föredömligt fin ridning och silhuett. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Första kvlet för ryttarna hölls uppe på stallplan i anslutning till Ridskolan Strömsholm. Dömde gjorde Agneta Aronsson på E, Susanne Rudholm vid C och Wiveca Schenholm på M. 

Förhandsfavorit efter fina framgångar utomlands var Ridsports Årets komet Lina Dolk och Biggles 1015 (SWB f – 98 e Briar-Krevad, uppf/äg Ingrid Lundberg-Persson). Men, Lina och biggles gjorde ett halvt varv på banan innan hon höjde handen och gick ut med tårarna rinnande. Under lördagens träning hade hingsten sprallat en del och allt kändes inte helt ok på värmningen berättade Elin Dolk, storasyster i teamet. Förhoppningsvis är det en enkel sak Biggles rpkat ut för. 
– Tack och lov för att det är långt till EM, sa Tina Due-Boje.
Ledsamt för Lina Dolk som haft så fina starter med hingsten i vår.

Biggles 1015

Josefin Gyllensvärd och Don Angelo var enda ekipage över de 70 procenten. Ett tecken på hur bra de var då de hade ett och annat moment i dag som inte var helt perfekt. Totalt 70,658 procent.

Don Angelo

Lina Jönsson och hennes mäktige Quentin gjorde en fin uppvisning med mycket power. Valacken ”pratar” med jämna mellanrum och det finns fortfarande mycket kvar att hämta när det gäller avspänning, de visade fin piaff, nivåns svåraste rörelse utan tvekan. Totalt 69,43 procent.


Quentin

Mathilde Hannell och Deela Mae var samlade för uppgiften och red in med stort fokus. De gjorde ett fint och prickfritt program men domarna tyckte olika som det kan vara beroende på position och preferens. Totalt 68,991 procent.

Deela Mae

 

Resultat
Strömsholmsdagarna, alla klasser

Equisport live-sändning från Grand Prix-banan alla dagar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden