Sport
14 juli 2017 19:00

Alexander skadad i derbykvalet

(UPPDATERAD 19.00) Alexander Zettermans häst föll i landningen efter ett hinder i derbykvalet på 1,45-höjd. Ryttaren fördes till sjukhus med ambulans och har bekräftat sin skada.

Alexander skadad i derbykvalet
Alexander Zetterman. Lotta Gyllensten

Den otäcka händelsen hände vid hindret just innan pulvermangraven. Cordalis 8 störtade och vid fallet blev Alexander Zetterman trampad. Alexander Zetterman höll sig för vänsteraxeln när han gick av banan med sällskap av sjukvårdare. Han fördes strax före lunchtid med ambulans till sjukhus för vidare vård.

Alexander Zetterman bekräftade för Expressen vid 18-tiden att nyckelbenet är av och att han blir borta från sadeln i fyra till sex veckor.
”Först tänkte jag att jag skulle bryta nacken, jag landade rätt så illa på huvudet. När jag reste mig upp så kände jag igen det direkt och förstod att det var nyckelbenet” säger han till tidningen.

Enligt Zettermans hästskötare ska hästen inte ha fastnat i martingalen som det först verkade som.
”Nej, den är helt hel och jag har kollat på flera filmer från olika vinklar. Däremot är tygeln sönder” säger Alexander Zettermans hästskötare Lovisa till HD-Sporten.

Cordalis okej
HD-Sporten rapporterar vidare att Cordalis ska må bra. ”Han är helt okej, vi har haft ute veterinär och en osteopat men de hittade ingenting på honom. Veterinären ska kolla igen om någon timme men han verkar okej” säger Lovisa till tidningen.

För Alexander är det här något av en tråkig upprepning på sommaren 2015.  För två år sedan, då Alexander stod på långa listan till EM med Flecu, bröt han ett nyckelben vid en tävling i Varberg och missade därpå delar av den sena sommarsäsongen.

Alexander Zetterman var uttagen till de internationella klasserna i Falsterbo och har några riktigt bra tävlingar bakom sig. På femstjärniga Sopottävlingen var han bland annat dubbelt placerad i 1,60 med Magic Park och Baltimore.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden