Hoppning
25 september 2016 07:56

Ludger och Casello sa farväl med Nations Cup-seger

Lag från jordens olika hörn har hoppat i Nations Cup och tills sist stod Tyskland som vinnare i världsfinalen – mycket tack vare svenskkändisen Casello som tillsammans med Ludger Beerbaum satte en avgörande nolla. Det här var snyggt nog Beerbaums farväl till landslaget.

Ludger och Casello sa farväl med Nations Cup-seger
Ludger Beerbaum och Casello sa farväl till landslaget på bästa sätt. Här hoppar de i Global Champions Tour, som antagligen är en av de tävlingar där vi lär se ekipaget även framöver.

Storbritannien blev som första av åtta finallag klara för en eventuell omhoppning i Nations Cup med tre nollor när den sista spikades av Scott Brash med Ursula XII.

Tyskland hade två nollor och en fyrafelare och behövde således ännu en nolla för att få vara med i guldkampen. Då kom Douglas Lindelöws förra partner Casello in på banan och gjorde precis vad som behövdes när det behövdes som mest tillsammans med Ludger Beerbaum. Noll fel och Tyskland var i omhoppning.

För Storbritannien hoppade den nya olympiska mästare Nick Skelton med Big Star och satte mycket riktigt felfritt på 41,57 i sann mästarstil. Det hjälpte dock inte mot Tyskland där fyrafelaren Marcus Ehning fick chans till revansch. Tillsammans med Pret a Tout drämde han till med noll fel och tiden 39,8 som säkrade segern i Nations Cup 2016.


Ludger Beerbaum, Christian Ahlmann, Janne Friederike Meyer, Otto Becker (Chef d’Equipe), Marcus Ehning och Daniel Deusser på vinnarplats. Foto: FEI

Tidigare i år meddelade Ludger Beerbaum att han slutar i det tyska landslaget, men att han kommer att rida vidare på egen hand (läs mer om det här). Segern blev en hejdundrandes avslutning efter många år och exempelvis en hög OS-guld med laget.
– Under de senaste veckorna har vi verkligen sett fram emot Ludgers sista Nations Cup, säger Daniel Deusser, som fick avstå hoppningen på grund av sjuk häst, i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Vid de olympiska spelen var vi verkligen glada. Vi hade en bra tävling och slutade med en bronsmedalj som gjorde oss nöjda, men på något sätt saknades fortfarande den där sista stora segern. Helgen startade inte riktigt bra med min häst som blev sjuk, men allt blev perfekt i slutet. Alla fem av oss arbetade tillsammans och drömmen blev verkligen sann: att vi vann Ludgers sista Nations Cup – det kunde det inte vara bättre.

Ludger Beerbaum själv var rörd över lagkamraternas hyllningar.
– De kämpade verkligen för mig idag och det är otroligt att ha det här stödet. För mig kunde det inte bli ett bättre slut, säger han i samma pressmeddelande.

Idag klockan 11.30 hoppar Sverige B-finalen i Nations Cup. Läs mer om turerna här: Inställd B-final och B-finalen blir av.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden