Hoppning
25 maj 2017 19:55

SWB-Miebello glänser med irländskt i sadeln

Sedan Charlotte Mordasini skadade sig har hennes Miebello ridits av Mark Mcauley. Det går alldeles utmärkt – i dag vann de högsta klassen i Rom.

Miebello, här tillsammans med sin ordinarie ryttare, vann i Rom.

Den femstjärniga Nations Cup-tävlingen avrundade torsdagen med ett GP-kval med hinderhöjder upp till 1,55. Det blev svenskt i topp precis som i klassen innan, men den här gången var det den fyrbenta delen av vinnarduon som var blågul. Johan Lundhs uppfödning och tidigare tävlingshäst Miebello (SWB val f 2004 e Quite Easy-Cardento) tog segern tillsammans med irländska Mark Mcauley.

Miebello köptes som bekant förra vintern av Charlotte Mordasini, som i våras skadade hon sig illa vid en ridolycka (läs mer om det här). I början av april gjorde partnern Mark Mcauley sin första internationella start med Miebello och så sent som för fyra dagar sedan var de tvåa i Bourg en Bresses Grand Prix på 1,60-höjder.

Bästa svensk i dagens högsta klass var Jonna Ekberg och Cassini Bay på placering nio.