Hoppning
28 september 2014 15:02

Westergren red hem VWGP

Marcus Westergren och Casa de la Marta Bay blev söndagens stora vinnare i Umeå. Ekipaget vann Volkswagen Grand Prix och 75 000 kronor.

Westergren red hem VWGP
Marcus Westergren fick 75 000 kronor för sin seger i Volkswagen Grand Prix i Umeå.

Volkswagen Grand Prix gick över 1,50-hinder med winning round hos Umeå Ryttarförening och hade 24 startande ekipage, sex gick vidare till andra rundan. Emma Emanuelsson var första ryttare att nolla i grundomgången efter en riktigt snygg runda på Hansa Kredit Obelix där visserligen översta bommen på sista hindret kom i rullning, men låg kvar. Jonas Rinné på La Belle var nästa ekipage att nolla, och därefter Niclas Haking på Charly Brown. Victoria Wallenstam på Capitano Paul Z rev med sig en flagga men levererade ändå den fjärde nollan, och de två sista till winning round blev klassens två sista startande: Marcus Westergren på Casa de la Marta Bay och Niklas Arvidsson på Click and Cash som båda upprepade sina fina ritter från gårdagens kval. 

I Winning round gick Niclas Haking ut som etta och drog med sig två hinder. Niklas Arvidsson startade tvåa, satsade fullt med riktigt snäva svängar och levererade en felfri runda och gav konkurrenterna en  tuff tid att matcha. Victoria Wallenstam fick ett nedslag på första hindret. Emma Emanuelsson upprepade sin snygga ritt från grundomgången men red mer på säkerhet och kunde inte slå Arvidssons tid. Marcus Westergren gick ut som näst sista ryttare med Casa de la Marta Bay (sto f 2003 e Casa Grande-Zalmeco).
– Jag såg Niklas ritt, och efter första hindret såg jag att det går att rida framåt. Det flöt på bra och jag fick framåtlägen hela tiden, förklarar Marcus, som pressade ned ledartiden med sju hundradelar. 
Jonas Rinné gick ut som sista startande och levererade nolla med säkra svängar, vilket gav honom en fjärdeplats i klassen efter Westergren, Arvidsson och Emanuelsson. 

Marcus Westergren fick 75 000 kronor för sin seger. 

Det reds också en 1,45-klass med sju startande i Umeå på söndagen. Den klassen vanns av Billdalsryttaren Victoria Wallenstam och Lento 6.

Annelie Frank/Jenny Staaf

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden