Ponny
30 juli 2017 12:48

Linnéa Holmgren 15:e på EM

Det blev en 15:e plats i kürfinalen på söndagen för svenska ekipage Linnéa Holmgren och Fleuramo´s Justin. Tysklands Lucie-Anouk Baumgürtel tog guld.

Linnéa Holmgren 15:e på EM
Linnéa Holmgren var glad över att ha fått rida sin kür på ponny-EM. EventingPhoto

Linnéa Holmgren startade tidigt i det starka startfältet med de 19 bästa deltagarna. Hon red en fin uppvisning och fick bland annat 74 procent på det konstnärliga utförandet av en av domarna. Det blev också någon 8 och 8,5 på skolorna, som är Justins specialitet. Totalpoängen blev 70,200 procent.
-Åh, vad jag har längtat efter att få rida küren här på ponny-EM, sa Linnéa, som var mycket nöjd med sin fina ponny Justin.

Lagledaren Pytt Hamberg ger en kort sammanfattning av sitt första EM som ledare.
– Det har varit väldigt roligt och inspirerande, och med bra sammanhållning i laget. Jag är nöjd med att våra svenska ryttare har gjort jämna och trevliga uppvisningar utan missar. Vi ligger lite efter de bästa, men vi kommer att klättra. Vi ska ta efter de bästa, och Danmark är en mycket bra förebild.

Det blev återigen seger för det tyska ekipaget Lucie-Anouk Baumgürtel på Zink Massimiliano FH på hela 81,550 procent, och två danska ryttare red hem silver- och bronsmedaljerna.

De sex första pristagarna var enbart tyska och danska. Imponerande uppvisningar av de bästa, och Anna Middelberg för Tyskland kom på en fin femteplats med tidigare svenskägda Drink Pink.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden