Sportnytt
23 mars 2017 08:17

FEI: ”Förslaget kommer inte från oss”

Efter en tids hets debatt om det förslag som skulle chockhöja startavgifterna för Europas ryttarelit vill det internationella ridsportsförbundet FEI:s ordförande bringa klarhet i vem som ligger bakom förslaget. "Det kommer från The Alliance of Jumping Organisers” skriver nu ordförande Ingmar de Vos.

FEI: ”Förslaget kommer inte från oss”
Frågan om höjda startavgifter har vållat het debatt. Photographer Roland Thunholm

Förslaget som skulle komma att höja att startavgifterna har fått Europas ryttarelit att ilskna till. Debatten tog fart när bland annat Europeiska Ridsportförbundet (EEF), där Sverige är en av medlemsnationerna, meddelade att FEI såg över en harmonisering av startavgifterna i USA och Europa.

FEI:s ordförande Ingmar de Vos skriver i ett nytt pressmeddelande att förslaget inte kommer från FEI.
– Jag är fullt medveten om, både från de många e-mails och samtal som jag har fått och från den hårda debatten i sociala och traditionella medier, att det har varit en hel del förvirring om förslaget om hoppningens startavgifter. Jag vill understryka att förslaget inte kommer från FEI. Det kom från The Alliance of Jumping Organisers efter FEI:s förfrågan om input från nationella förbund och stakeholders om CSI/CSIO-krav, skriver Ingmar de Vos.

The Alliance of Jumping Organisers, AJO, är en organisation för hopptävlingsarrangörer.

”Demokratisk organisation”
Ingmar de Vos skriver vidare att FEI inte har tagit ställning till förslaget.
– Vi är demokratisk organisation och vi behöver ta förlag från våra nationella förbund och stakeholers i beaktning, och göra dem möjliga för debatt på FEI Sports Forum.

Sports Forum äger rum i Lausanne om knappt tre veckor och där kommer den här frågan, tillsammans med andra viktiga tävlingsfrågor, att diskuteras. Efter Sports Forum ska diskussionerna enligt de Vos bli utvärderade av bland annat hoppkommittén.
– Jag är övertygad om att bara förslag som det finns en bredare konsensus för kommer att tas vidare, skriver de Vos.

Svenska Ridsportförbundet, som också tidigare har skrivit på sin webbsida att förslaget kommer från FEI, kommer med en kommentar till de Vos utskick senare i dag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden