Nyheter
13 december 2017 17:25

Auktioner och 100 kronor per kärra – så samlar hästsporten till Musikhjälpen

MusikhjälpenMusikhjälpen rullar veckan lång med temat "Barn är inte till salu" och inte minst hästsporten bidrar till det viktiga ändamålet. Hästfolket bidrar på flera olika vis med allt från 100 kronor per kärra till auktion där All Ins schabrak står på spel – här hittar du några av bössorna och auktionerna.

Auktioner och 100 kronor per kärra – så samlar hästsporten till Musikhjälpen
Alla sätt är bra utom de dåliga. Nu samlas det in pengar genom auktioner, bland annat på All Ins schabrak (dock inte det som syns på bilden), och gödselpengar under parollen Mocka för Musikhjälpen. Foto: Roland Thunholm/Lottapictures

Carls insamling tickar på

Dressyrkillen Carl Hedin gästade Musikhjälpen i dag och därefter rasslade det till ordentligt i den digitala bössa som han har startat. Bössan har vuxit från runt 30 000 kronor i morse till över 160 000 kronor på onsdagseftermiddagen och just då sjätte plats på topplistan över alla bössor.
Länk till bössan Carl Hedins Ryttarbössan

Första målet nåddes snabbt

En annan som har startat en digital bössa är dressyrryttaren Lina Dolk, som också sprider budskapet via sina sociala medier.
– Innan har jag hjälpt till flera år genom skolan, men nu när jag inte går i skolan får jag ta saken i egna händer, säger Lina.
– Målet var 10 000 kronor och det nådde vi redan första dygnet, så nu får vi se hur långt vi kommer.
Länk till bössan Lina ridsporten hjälper till

Biggles 1015
Lina Dolk, här med Biggles 1015, tar hjälp av drivkraften i sociala medier för att samla in pengar. Foto: Roland Thunholm

Andra året i rad

Sebastian Rydell, som mest rider fälttävlan, har varit med förr. Han samlade in pengar till Musikhjälpen förra året och då var det snabba ryck. I år startade han Ryttarbössan redan för några veckor sedan.
– Målet är att nå så många som möjligt och få in så mycket som möjligt. Vill vi, så kan vi. Titta bara på exempelvis Peder och Jerringpriset – ridsporten har visat förr att den kan.
Länk till Ryttarbössan

Varje kärra bidrar

Hos inackorderingsstallet Stall Peka i Umeå bidrar ägarna Yvonne Pettersson och Christer Karlsson med 100 kronor per skottkärra gödsel som töms.
– Det blir runt 15 kärror per dag, säger Yvonne och berättar att idén kom till när hennes dotter tyckte att de borde bidra.
– Alla sätter ett streck för varje kärra de tömmer och sedan räknar jag när stallet stänger för kvällen. Dessutom har även andra bidragit till bössan.
Länk till bössan Mocka för Musikhjälpen

171213yvinneprivat
I Yvonne Petterssons stall mockas det till förmån för Musikhjälpen. Foto: Privat

Buda på All Ins schabrak

Det finns även många, många auktioner att buda på till förmån för Musikhjälpen. Bland de hästrelaterade finns inte minst auktionen där högsta budet tar hem All Ins schabrak. Auktionen, som du hittar här, var vid 17-tiden på onsdagen var uppe i 2 600 kronor. Grevlunda har även startat en bössa.
Länk till bössan Grevlunda Crew

Skolor, föreningar, privatpersoner, kändisar – många är de som drar till sitt strå till stacken och samlar in pengar till Musikhjälpen med temat ”Barn är inte till salu”. Det finns en lång rad digitala bössor och många fler hästsportrelaterade – här kan du söka efter andra bössor och spana in topplistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden