Sverige
3 november 2017 11:10

Utredning slår fast – kritiken mot hästgymnasiet obefogad

Utan anmärkningEn utredning tillsattes sedan elever vid hästgymnasiet vid Axevalla larmat om kränkningar och misskötel av hästarna på skolan. Nu är utredningen klar och utredaren konstaterar att kritiken varit obefogad.

Utredning slår fast – kritiken mot hästgymnasiet obefogad
Utredaren slår fast att inga fel begåtts vid Axevalla hästgymnasium. Foto: Fingerprint Illustrationer

Skaraborgs läns tidning har följt turerna kring hästgymnasiet vid Axevalla och skriver idag om utredningen som kommit fram till att det inte finns fog för den kritik som eleverna vid skolan framfört den senaste tiden.

Kritiken har bland annat handlat om att en lärare på hästgymnasiet varit hårdhänta i hanteringen av en häst och uttryckt sig sexistiskt och kränkande. Utredningen har genomförts av skolans huvudman, Naturbruksstyrelsen i Västa Götalandsregionen.

Den medarbetare som varit avstängd under utredningens gång skall nu åter träda i tjänst och skolans rektor Jenny Jacobsson säger till tidningen att; ”Vi har gjort en ganska grundlig utredning och pratat med många och det finns ingen fog för de avvikelser som det rapporterats om”.

Läs mer om turerna vid Axevalla  hästgymnasium hos Skaraborgs läns tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden