Hoppning
21 april 20:40

Wilma Hellström dubbelt på pallen i Frankrike

InternationelltNär hennes stjärna Cicci BNJ vilar ut efter världscupfinalen klev en en stallkompis fram i Frankrike där Wilma Hellström tog en pallplats i en 1,50-hoppning på fredagen. "Det svåraste och bästa han har gjort," säger ryttaren. Placeringen följdes upp med en andraplats i söndagens fyrstjärniga Grand Prix.

Wilma Hellström dubbelt på pallen i Frankrike
Wilma Hellström. Foto: Roland Thunholm

Wilma Hellström blev trea i fredagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i franska Fontainebleau tillsammans med framtidshästen Quinti von Hof (ChS val f 2012 e Quiclu BZ-HRH Colombardo, uppf Josef Hellmüller, äg Eyedidit AB).

– Han var så himla duktig, säger Wilma Hellström till Svenska Ridsportförbundet som också berättar att ekipaget tidigare har blivit elva inomhus på femstjärnig 1,55-nivå men att ryttaren värderar fredagens pallplats högt.

– Utomhus var definitivt både det svåraste och bästa han har gjort. Det var en väldigt teknisk bana så jag är jättenöjd med honom, säger Wilma Hellström om Quinti von Hof.

Med på topptävlingar

Cicci BJN är ryttarens förstahäst och den som hon tog en 14:e plats med i världscupfinalen. Quinti von Hof har dock följt på topptävlingar.
– Han har varit väldigt jämn och har otroligt mycket kvalitet och det är så himla roligt att han utvecklas hela tiden, säger Wilma Hellström om den kraftfulle och energiske valacken som inte alltid är enkel att manövrera.

Över 70 ekipage

Ekipaget var ett av fyra dubbelnollor i den över 70 ekipage stora klassen och fick ungefär 85 000 kronor för sin tredjeplats. Storbritanniens John Whitaker vann klassen.

På söndagen blev det ny andraplats för ekipaget, denna gång i meetingets fyrstjärniga Grand Prix över 1,55-hinder med 50 startande. Klassen hade fem dubbelnollor, och Wilma Hellström var en dryg sekund långsammare än segraren, Frankrikes Roger Yves Bost/Cassius Clay VDV Z.

Andraplatsen var värd ungefär 225 000 kronor. 

Resultat, fredag, med filmer på ritterna
Resultat, söndag, med filmer på ritterna
Cheval-tv sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden