Dressyr
15 oktober 2020 15:42
Ridsportplus

21 hästar deltog i uttagningen till UVM

Unga stjärnorUnder onsdagen och torsdagen granskades de bästa unga dressyrhästarna under en uttagningsturné, där Bo Jenå, Jan-Ove Olsson och Christoph Hess nu ska vaska fram de som ska representera Sverige på unghäst-VM i dressyr i december - ett mästerskap som enligt Hess kommer att bli av.

21 hästar deltog i uttagningen till UVM
Demand, med Yvonne Österholm i sadeln, var en av 6-åringarna som deltog i uttagningen till UVM. Bilden är från tävlingarna i Scandinavium 2020. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

21 hästar i åldrarna fem till sju år visades upp på Strömsholm och Flyinge under de två dagarna, där programridning inför domartrion stod på schemat.
– Vi fick se trevlig ridning. Alla gjorde så gott de kunde, vissa hästar var lite spända – men så är det med unga hästar. Överlag var det bra prestationer på den nivån som vi vill se, berättar Bo Jenå.

I nästa vecka ska nomineringarna vara klara – Sverige har fyra platser i varje årskull på unghäst-VM, men får nominera fler hästar för att få med eventuella reserver. Mästerskapet har på grund av coronapandemin flyttats till tyska Verden 9-13 december och det har funnits frågetecken om tävlingarna verkligen skulle bli av.

Unghastartikel_hessclinicen-1016
Christoph Hess, Bo Jenå och Jan-Ove Olsson synade återigen aktuella ekipage inför unghäst-VM. Bilden togs vid förra årets uttagningar. Foto: Lina Nydahl

– Christoph Hess har pratat med arrangören nyligen och de säger att de har inga planer på att ställa in, utan jobbar på för att kunna genomföra tävlingarna. Så de kommer att bli av men i vilken form det blir vet vi inte än, bekräftar Jenå.

Han passar också på att hylla tyske dressyrnestorn Christoph Hess, som sedan många år finns med vid de svenska uttagningarna.
– Hess är fantastisk med sin experthjälp, för att få ryttarna att lyfta hästarna ännu lite mer med små tips som han gav dem efter att de ridit sina program. Det var väldigt värdefullt, vi är väldigt glada att han tar sig tid och kommer till Sverige.

Deltagande hästar

5-åringar
Söråseles Amber – Ida Hellström
Billion Dream – Emelie Aldenfalk
Boomerang – Charlotte Esping
Fireball – Olivia Rutgersson
Quercus – Yvonne Österholm
Rima – Eva Fahlbrink
Zanté – Ebba von Essen
Florié – Camilla Hulth
First Lady VH – Jacob Nörby Sörensen

6-åringar
Braveheart – Therese Tällberg
Buskhagas Dasras – Filippa Norrman
Zenit – Mia Runesson
Bowmore VH – Sandra Sterntorp
Golden Eye – Rebecka Knutsson
Demand – Yvonne Österholm
Zelfie – Anna Svanberg

7-åringar
Darthula VH – Sophia Skobe Rosén
Zafferano – Mattias Jansson
Filip – Lotta Persson
Zenit – Eva Fahlbrink
Ironman H – Yvonne Österholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden