Sverige
13 oktober 2022 11:53

32-årig häst räddades ur dike

RäddningsinsatsNär ägaren skulle fodra hästarna i hagen i Saleboda i Blekinge upptäcktes att familjens ögonsten, 32-åriga Music, saknades. Stoet hade tagit sig ut ur hagen och fastnat i ett dike.

32-årig häst räddades ur dike
Räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälpa hästen upp ur diket. Foto: iStock

32-åriga Music ägnar sina dagar åt att hålla familjen Nilssons hästar sällskap i hagen, ett stillsamt liv. Men på måndagen saknades stoet när det var dags för lunchfodring – hon hade tagit sig ut ur hagen genom ett hål i staketet, fallit ner i ett djupt dike fyllt av vatten och lera och fastnat.

Räddningstjänsten larmades till platsen och deltidsbrandmannen Hans Alexandersson insåg snabbt att stoet behövde hjälp.
– Hon låg illa till i det här diket. Vi drog en grovslang runt magen på henne och med hjälp av ägarnas fyrhjuling och en vinsch kunde vi börja dra upp henne, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Under räddningsarbetet försökte stoet själv att ta sig upp, utan framgång. Vid det tredje försöket med slang och vinsch var hon så trött att hon inte längre orkade hjälpa till, skriver tidningen. Men efter cirka 1,5 timme lyckades räddningstjänsten få upp henne på fast mark.

Efter att stoet samlat krafterna reste hon på sig efter tio minuter, till ägarnas stora glädje. Hon har undersökts av veterinär, som kunde konstatera att stoet var nedkyld men hel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden