Sportnytt
28 september 2012 11:36

695 dagar till Normandie

Efter att OS i London är avklarat lägger nu arrangören för VM 2014 i en högre växel och påbörjar nedräkningen - 695 dagar återstår till invigningen i Normandie den 24 augusti 2014.

Alltech FEI World Equestrian Games i franska Normandie avgörs den 24 augusti-7 september 2014. Organisationskommittén jobbar hårt för att göra VM 2014 till en succé, på alla plan.
– Jag vet att samtliga nationella förbund jobbar mot samma mål – alla vill vara på topp. Folket i Normandie kommer att stå redo för att ge sitt fulla stöd till allt vi vill uppnå. Det är två år kvar till mästerskapet, men vi kan redan känna den växande entusiasmen genom vår region, säger Laurent Beauvais, ordförande i organisationskommittén, i ett pressmeddelande.

Man räknar med en publiksiffra på 500 000, och 1 200 journalister, fotografer och annat mediafolk. Nästan 45 000 hotellrum har bokats för de aktiva och förbunden, och man räknar med att enbart hotellbokningarna ska ge inkomster på 6,7 miljoner euro – tre miljoner kommer organisationskommittén att stå för enligt avtalen med FEI.

Utöver de aktivas bokningar beräknar man att besökarna kommer att boka ytterligare 40 000 hotellnätter i Normandie.

Under 2012 har man inlett arbetet med underlaget på tävlingsbanorna, för att kunna garantera bästa möjliga kvalitet. Sommaren 2013 väntar testtävlingar i distansritt, fälttävlan, körning och reining,  medan hoppningen och dressyrens test av huvudarenan kommer att genomföras i juni 2014.

För att så många som möjligt ska kunna ta del av VM i Normandie har arrangören tagit fram en policy för biljettpriserna.
– Medelpriset för biljetter kommer att bli 25 euro, med olika möjligheter och paketpris för att kombinera olika grenar, säger Fabien Grobon från organisationskommittén.

World Equestrian Games arrangeras vart fjärde år, mellan de olympiska spelen, och är världens största hästevenemang. Åtta grenar avgörs under två veckor: hoppning, dressyr, fälttävlan, körning, reining, voltige, distansritt och para-dressyr. Över 60 nationer deltar med nästan 1000 ryttare, kuskar och voltigörer.

Läs mer

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar