Hoppning
28 mars 2019 16:48
Ridsportplus

7-årsseger för SWB-sto i Holland

Hittat knapparnaMeetinget i holländska Peelbergen har börjat på bästa sätt för SWB-stoet Candy VH. Tillsammans med Erika Lickhammer vann hon torsdagens 7-årsklass. "Det känns overkligt", säger ägaren Lottis Levin.

7-årsseger för SWB-sto i Holland
SWB-stoet Candy VH vann torsdagens 7-årsklass i holländska Peelbergen tillsammans med Erika Lickhammer. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det tvåstjärniga meetinget i Peelbergen, Nederländerna har bara börjat, men tävlingarna har redan bjudit på en blågul seger. I torsdagens 7-årsklass segrade Erika LickhammerCandy VH (SWB sto f-12 e Cabachon-Corrado WL, uppf Västra Hoby Stuteri AB). Klassen hade 43 startande och reds över 1,30-hinder i två faser. Inte mindre än 35 av ekipagen red felfritt i båda faserna, men ingen kunde rå på de 30,51 sekunder som Erika och Candy VH levererade och därmed var segern deras. I prispengar blev det cirka 3 000 kronor.

  Candy VH ägs av Lottis Levin och CW Showjumping AB. Lottis berättar för Ridsport att hon köpte stoet redan som föl.
  – Jag hade en syster till henne och ville gärna ha en till, så jag påbörjade ett samarbete med uppfödaren Tobias Hansson som hade mamman. Jag fick själv välja hingst, förklarar Lottis.

  Det har inte funnits någon tanke på att Candy VH ska bli avelssto eller att Lottis själv ska rida henne i framtiden, utan Lottis tycker det är roligt att få vara med lite under hästens utbildning och tävling.
  – Jag är ju nördigt intresserad av det här så det är roligt att få vara med lite.

  Gått flera unghästfinaler

  Candy VH har varit med på alla unghästarrangemang man tänkas kan. Vid 3-årstestet gick det sådär som 4-åring hoppade Candy hem ett diplom och sedan har hon gått Breeders som både 5- och 6-åring och gick 6-årsfinalen vid Champion of the Youngsters på Grevagården. Hon har fram till december förra året ridits av Carl-Walter Fox, som Lottis äger Candy tillsammans med.
  – Vi ville få lite mer resultat på henne och det finns ju mer tävlingar utomlands, berättar Lottis om varför Candy nu tävlas av Erika Lickhammer.

  För några veckor sedan blev Candy och Erika placerade i 7-årsfinalen i belgiska Lier, och Lottis tycker det känns som allt börjat lossna för stoet.
  – Nu när Erika hittat knapparna på henne har det gått bra, men det var ändå lite oväntat och något extra med en seger.
  – Det är jättekul men det känns overkligt.

  Nu väntar ytterligare ett 7-årskval i Peelbergen innan det är dags för meetingets 7-årsfinal.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden