Hoppning
25 februari 2019 19:00
Ridsportplus

Vantrivdes med pensionärslivet – nu tävlar Click and Cash igen

JuniorhästDet lugna hemmalivet var inget för Click and Cash. Efter några månaders pensionärsliv var han ute på tävlingsbanorna igen - nu med Lucas Arvidsson på ryggen. I helgen debuterade ekipaget internationellt och nu siktar Lucas på SM med "Clicken".

Vantrivdes med pensionärslivet – nu tävlar Click and Cash igen
Pensionärslivet var botten tyckte Click and Cash. Nu är han tillbaka på tävlingsbanorna med Niklas son Lucas Arvidsson i sadeln. Foto: Krister Lindh/Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var för drygt ett år sedan som ryttaren Niklas Arvidsson och ägaren Lene Nissen-Lembke meddelade att Click and Cash 1155 ”Clicken” (HOLST f-03, e Cashandcarry-Capitol I, uppf Christiansen/Hoenck Wollenberg ZG) skulle sluta tävla och enbart verka i aveln (läs mer här). Efter ett decennium på tävlingsbanorna med bland annat SM-guld och 1,60-placeringar ansågs det vara dags för den framgångsrika hingsten att få vila.

Men det lugna hemmalivet som avställd pensionär fungerade inte för Click and Cash.
– Han vantrivdes i stallet och tjurade i boxen, berättar Clickens mångåriga ryttare Niklas Arvidsson för Ridsport.
– Efter att ha varit förstahäst hela tiden fick han nu se på hur vi lastade de andra hästarna och for iväg, helg efter helg. Själv fick han bara stå kvar hemma och han hade svårt för det.

Livet var botten

Det hade varit en helt annan sak om Clicken varit ett sto eller en valack, tror Niklas Arvidsson.
– Det är ju så med hingstar, jag kan ju inte bara släppa ut honom i flocken med de andra.
– Han går i en hage där han ser andra hästar, men det är ändå hagar emellan. Clicken tyckte livet var botten.

SUNDBYHOM, SVERIGE - 21 AUGUSTI 2016 : Niklas Arvidsson på hästen Click and Cash 1155 rider SM-final för seniorer, Sundbyholms travbana den 21 augusti i Sundbyhom ( Foto: Fredrik Jonsving )
Niklas Arvidsson har haft många stora framgångar med Click and Cash. Foto: Fredrik Jonsving

I samråd med ägaren Lene fick Click and Cash åka ut på tävlingsbanorna igen, nu med Niklas son Lucas Arvidsson på ryggen.
– Det tyckte Clicken var jäkligt skoj, han har blivit hur pigg och glad som helst sedan dess och nu ser han fantastisk ut. Han har blivit som en helt annan häst, försäkrar Niklas.
Redan efter de första sprången med Lucas visade Clicken sin glädje över att få hoppa igen och levererade en lång rad glada skutt.

Lucas Arvidsson berättar att han tycker det är jättekul att få ta över en häst som Click and Cash, främst med tanke på all rutin som hingsten har.
– Det är lite skillnad mot de andra hästarna, framförallt unghästarna jag rider, säger Lucas.

En overklig dröm

Så länge Lucas kan minnas tillbaka har Clicken funnits i hans liv, men att han en dag själv skulle tävla honom har inte känts aktuellt.
– Nej jag har aldrig tänkt på det innan, säger Lucas och jämför det som händer nu med en overklig dröm.
Men att rida Clicken är inte bara enkelt.
– Jag måste vara fokuserad hela tiden, det går inte att tänka på annat.
– Han kan vara lite seg ibland och behöver rätt mycket tryck för att få ihop sig. Annars blir han för lång och för stor i galoppen.

Lucas och Clicken gjorde sin första start i augusti förra året, och har gjort ett antal nationella tävlingar över 1,20 och 1,30-hinder. I helgen gjorde de internationell debut i Kronenberg, Nederländerna. Där slog Lucas och Clicken till med dubbla nollor i 1,30 och tog en sjunde plats i klassen.
– Vi behövde en nolla för att få hoppa 1,40, berättar Lucas, som nu siktar på högre klasser med Clicken.

Lucas Arvidsson, Aquador, Baltic Cup
Som childrenryttare har Lucas Arvidsson haft stora framgångar. Här efter totalsegern i Baltic Cup med Aqua’Dor. Privat foto

Lucas fyller 16 i år, men har redan en lång rad meriter på sitt CV. Som childrenryttare har han både NM-guld och två SM-medaljer, och med Clicken hoppas nu Lucas att kunna ta sig till junior-SM. Att han har ögonen på sig när han rider en så välkänd häst som Clicken är inget stort problem tycker Lucas.
– Visst känner jag lite press, men jag måste rida på hela tiden så jag kan inte tänka på det, säger Lucas.

Lyckat meeting för Arvidssons

Familjen Arvidsson hade ett riktigt lyckat meeting i Kronenberg. Förutom Lucas placering tog Niklas två segrar med Hasard 1245 (läs mer här). Dessutom tog 12-åriga Linn Arvidsson en andraplats i 1,10 med familjeuppfödningen Glenmorangie, och ekipaget debuterade dessutom i 1,30.

Här kan du se ett klipp med Lucas och Clicken i Kronenberg:

Resultat Kronenberg

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden