Hoppning
17 februari 2018 21:51

Click and Cash slutar tävla

Sätter punktSM-vinnaren Click and Cash 1155 slutar att tävla efter många framgångsrika år med Niklas Arvidsson. I stället blir det avel på heltid.

Click and Cash slutar tävla
Click and Cash och Niklas Arvidsson, som har ridit hingsten sedan han var ung, syns här på SM 2015. Foto: Roland Thunholm

”Med tungt hjärta har jag, i samråd med Click and Cashs ständige ryttare Niklas Arvidsson, beslutat att sätta punkt för Clickens långa och framgångsrika tävlingskarriär och låta honom uteslutande verka i aveln”.

Så skriver Lene Nissen-Lembke, ägare till Click and Cash 1155 (HOLST, f 2003, e Cashandcarry-Capitol I, uppf Christiansen/Hoenck Wollenberg ZG ).

Under sitt decennium på tävlingsbanorna har Niklas Arvidsson och ”Clicken” säkrat mängder tagit av vinster och placeringar, bland annat SM-silver, SM-guld och placeringar i 1,60-GP i bland annat Falsterbo, Köpenhamn och Lummen.

2011 utsågs Click and Cash till Morgondagens häst på Ryttargalan och 2014 fick han titeln Årets utmanarhingst av ASVH. Bland hingstens avkommor som har synts i de största sammanhangen för unghästar finns bland andra Yes I Can W (4-årsvinnare i hoppning på Breeders 2016), Mama Mia (6-årsvinnare i hoppning på Breeders 2016)  och Chicuelo (6-årsvinnare i fälttävlan på Breeders 2017).

180217clickandcashrtwb2
Ekipaget sätter punkt efter många framgångsrika år på tävlingsbanan. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden