Hoppning, Ponny
1 maj 2018 16:06

9-åringen än en gång oslagbar i Baltic Cups GP

Baltic CupEllen Hammarström ordnande en finfin 10-årspresent ett par dagar i förskott åt sig själv i Baltic Cup. Ännu en GP-seger och totalledare blev resultatet.

9-åringen än en gång oslagbar i Baltic Cups GP
Ellen Hammarström och Tullohea Minnie tog segern i Fredensborg. Foto: Privat

Danskarna dominerade årets tredje Baltic Cup-omgång som gick i danska Fredensborg, men en svensk GP-seger blev det. Den levererades av B-ponnyekipaget Tullohea Minnie (f 2005, Imp Irland) och Ellen Hammarström, som fyller 10 år i morgon.
– Det känns väldigt kul. Planen i omhoppningen var att vara lugn och rida felfritt, och det tycker jag att jag lyckades med, säger Ellen.

Hon var den enda dubbelt felfria ryttaren i klassen och tog därmed sin andra Baltic Cup GP-seger för året, vilket ger henne en totalledning. För ett år sedan vann hon dessutom samma klass, även om hon då enligt svenska regler var för ung för att rida medelsvår. Sedan dess har det blivit många fler segrar.
– Hon förstår mig och jag förstår henne. Vi hjälper varandra, säger Ellen om att hon och Tullohea Minnie är så framgångsrika tillsammans, och berättar vidare att Baltic Cup är en riktigt rolig serie.
– Det är jättekul med flera tävlingar och att få rida i olika länder.

Utöver GP-segern vann ekipaget lagklassen individuellt och vann dessutom med det svenska laget, Lag Gul. Med på det segertåget var Annie Karlsson med Jump Inn’s Black Shadow och Clara Hermelin med Tullibards Highly Unlikely, som också var felfria.

Annie Karlsson/Jump Inn’s Black Shadow var tvåa individuellt i lagklassen och Clara Hermelin/Tullibards Highly Unlikely lyckades väl i GP:n som tvåa just efter Ellen.

180501lagkategorib
De svenska B-ponnyryttarna tog Sveriges enda lagseger under Baltic Cup i Fredensborg och lyckades därtill fint individuellt. Foto: Privat

Flera placeringar för Lilly Landgren

Fler svenska framgångar i Grand Prix ordnades av Lilly Johansson/Small Titan som trea i kategori C. Lilly Landgren/Escusa slog till med en andraplats i GP:n för children och var även sjua i childrens 1,20. Lilly Landgren tog även tre placeringar av tre möjliga med D-ponnyn Kingstown Rebel: Trea i 1,15, fyra i 1,20 och delad seger i 1,25.

Fler fina svenska tätplaceringar under Baltic Cup blev det bland annat genom Beata Hermelin, som var trea respektive sexa med Titanic VDL i 1,30 och 1,35 för juniorer. Med Colton Milton var Beata tvåa och femma i 1,10 och 1,15 för D-ponnyer. Juniorekipaget  Hanna Aldin/Cantana II  placerade sig både i 1,30 och 1,35, och Ellen Isaksson/Symphonie vann childrens 1,05 och var tvåa i 1,10.

Resultat
Ställning Baltic Cup 2018

Ellens vinnande GP-omhoppning:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden